Gaat goed, jongens! Eerste schandaal rondom kersverse Rutte III-minister Grapperhaus (CDA) is al een feit

Geen categorieokt 20 2017, 10:00
Het kabinet-Rutte III staat nog niet eens op het bordes, maar nu al blijken we vraagtekens te mogen zetten bij het vermogen van de nieuwe ministers om geen schuine schaats te rijden. Ontdekt is dat CDA'er Ferd Grapperhaus - beoogd minister van justitie - mogelijk bewust verkeerde informatie aan de rechter heeft verschaft.
Nou, dat gaat al weer lekker! Terwijl Mark Rutte nog niet eens zijn hele ministersploeg rond heeft, zijn bepaalde personen in zijn formatie nu al aan het wankelen. Het gaat om CDA'er Ferd Grapperhaus, die door Buma en Rutte bedacht is als de nieuwe minister van veiligheid en justitie. Maar in goed gebruik voor personen op die functie is er een karrevracht aan oude informatie te vinden die je doet twijfelen of men wel écht de meest capabele persoon heeft uitgekozen.
De Telegraaf komt nu met deze pikante informatie uit het arbeidsverleden van Grapperhaus, die nu nog werkt als advocaat:

"De aanstaande justitieminister, naast advocaat en hoogleraar ook bestuurder van de internationale advocatenfirma Allen & Overy, wordt onder meer beschuldigd van het verstrekken van onjuiste informatie aan een kantonrechter. Deze overtreding van advocatenregels zou begaan zijn tijdens een vorig jaar door Grapperhaus gevoerde ontslagprocedure voor de rechtbank Amsterdam.

Dit blijkt uit een klacht die een ex-werknemer van adviesbureau KPMG Meijburg afgelopen maand tegen de aspirant bewindsman heeft ingediend bij de deken van de Amsterdamse orde van advocaten."

De werkgever van Grapperhaus ontkent overigens enig foutief handelen, in een zaak die overigens draaide om een man die klaagde te zijn ontslagen vanwege zijn Marokkaanse afkomst.
Allen & Overy zegt er alle vertrouwen in te hebben dat de klacht over de verkeerde informatie volledig ongegrond zal worden verklaard. Maar goed: je gooit nu eenmaal niet je eigen werknemer of de aankomend minister van justitie onder de bus, dus dat kan gewoon uit loyaliteit zo gebeuren. Steunde de VVD ook niet het aantreden van elk van hun afgetreden ministers en staatssecretarissen, precies tot op het moment dat ze zelf aftraden? Precies.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten