Friese Zwarte Piet-helden krijgen gratis en voor niets hulp van advocaat na blokkade A7

Geen categorienov 19 2017, 21:00
Strafrechtadvocaat Richard van der Weide wil voorstanders van Zwarte Piet, die gisteren de A7 blokkeerden, gratis verdedigen als ze strafrechtelijk vervolgd worden.

Strafrechtadvocaat Richard van der Weide wil gratis hulp bieden aan de Dokkumse voorstanders van Zwarte Piet, mochten zij strafrechtelijk vervolgd worden. De demonstranten blokkeerden gisteren tijdens de intocht van Sinterklaas in Friesland de snelweg voor actievoerders die juist tégen Zwarte Piet demonstreerden.

Van der Weide sympathiseert met het standpunt van de pro-Piet-beweging en heeft zijn buik helemaal vol van de Zwarte Piet-haters uit de Randstad.

"De racismekaart is allang getrokken door tegenstanders, het maatschappelijk debat vindt al jaren plaats. Bovendien lopen er nu overal roetveeg pieten in de grote steden. Als je in dit stadium nog wil demonstreren tegen Zwarte Piet, dan verpest je een kinderfeest. Hou ermee op."

Ook is het hem helemaal niet duidelijk waarom vervolging nodig is. De voorstanders hadden namelijk gewoon toestemming moeten krijgen om te demonstreren, net zoals andere groeperingen dat hadden eerder dit jaar.
"In plaats daarvan werden de voorstanders van Zwarte Piet weggestuurd door de burgemeester met de opmerking dat hun tegenactie valt onder de categorie opruiing. Dat vind ik raar," zegt de strafpleiter terecht.
Natuurlijk was een tegendemonstratie geen opruiing. De enige oproerkraaiers waren de Piet-haters uit de Randstad, die Fryslan binnen wilden vallen om daar het politiekcorrecte evangelie te verkondigen. Wat deden die mensen daar, behalve de boel verpesten voor ouders en hun kinderen? Het was hun héle doel om mensen op te ruien. Daarom stapten ze in de bus, en daarom gingen ze naar Dokkum.
En dan zijn pro-Piet demonstranten zogenaamd onrust aan het zaaien? Kom. Op. Zeg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten