Gek zeg! Overal op de wereld is terreur op zijn retour... behalve bij ons in Europa

Geen categorienov 15 2017, 15:00
In tegenstelling tot zo ongeveer de hele aardbol is Europa het enige gebied waar terrorisme tegenwoordig méér voorkomt dan vroeger, laat de Global Terror Index 2017 ons pijnlijkerwijs zien.
Het gaat goed met de wereld, op het gebied van terreur. Ondanks dat er nog steeds talloze terreurgroepen actief zijn in ongure plekken als Syrië, Nigeria en Mali, hebben de militaire operaties duidelijk succes daar: ISIS heeft enkel nog wat gehuchten in het grensgebied van Syrie en Irak in handen, Boko Haram maakte in 2016 maar liefst 80% minder slachtoffers in Nigeria dan het jaar daarvoor en de Fransen hebben ook goed werk verricht in Mali wat betreft het richting het Paradijs sturen van jihadisten.
Dat alles vertelt ons de Global Terror Index 2017, die over het algemeen positief gestemd is. Waar in 2015 nog 32.500 mensen omkwamen door toedoen van extremistische plofbaarden en aanverwanten, waren dat er vorig jaar 'slechts' 25.673. Nog steeds bizar veel, maar desalniettemin een daling van 21%. Mooi nieuws dus!
Nouja, niet voor iedereen. De wereld als geheel mag er dan goed op vooruit zijn gegaan wat betreft veiligheid, dat geldt niet voor iedereen. In één gebied tekent zich namelijk een trend af die totaal ingaat tegen de wereldwijde ontwikkeling: Europa. Hier nam het aantal slachtoffers van terreur niet alleen niet af, het nam zelfs toe. We moeten teruggaan naar 1988 om een jaar te vinden waarin zoveel onschuldigen opgeblazen, afgeknald, doodgestoken of op andere wijze bruut vermoord werden door terroristen. Manchester, Londen, Parijs: het was slechts het topje van de ijsberg. Fijn!
Nu is natuurlijk de grote, mysterieuze vraag: hoe kan dat nou? Ook hier spreken de cijfers voor zich: maar liefst driekwart van de terreurdoden komt voor rekening van ISIS. En bedenk je wel: dat zijn slechts de mensen waarvan onze overheden durfden toe te geven dat het IS'ers waren: mensen met lage bloedspiegels en andere instabiele mensen die zich slechts lieten 'inspireren' door de terreurgroep zijn daarbij niet meegenomen.
Het moge dus duidelijk zijn: wij importeren met het massaal binnenhalen van zogenaamde vluchtelingen niet alleen mensen waarvan 99% nooit zal kunnen bijdragen aan onze samenleving - los van of ze zelf daartoe bereid zijn of niet - maar ook de terreur van de halve wereld. Die wereld is dan ook allesbehalve veiliger geworden: het slachtveld heeft zich slechts verplaatst naar onze landen. Zolang onze politici dat niet eindelijk in gaan zien, zijn we eigenlijk - letterlijk en figuurlijk, helaas - ten dode opgeschreven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten