In de diepste kerkers! ISIS-terrorist Manhattan is 'maar al te trots' op zijn aanslag

Geen categorienov 01 2017, 19:00
Maar verder heeft hij natuurlijk niets fout gedaan hè.
New York is dinsdagavond weer eens het slachtoffer geworden van een bloedige aanslag van islamistische makelij. Sayfullo reed met zijn gehuurde pickup in op een groep fietsers en doodde daarbij maar liefst acht van hen, en verwondde enkele anderen. Die mensen komen door die barbaarse daad nooit meer terug, maar wat wél terug is, is het wegkijken wat traditioneel gebeurt bij dit soort aanslagen - ja, we hebben er inmiddels zo veel achter de rug dat ik een term als "bij dit soort aanslagen" kan gebruiken.
Het bewijs voor het overduidelijke feit dat deze man in naam van de islam handelde, is overweldigend: meneer is zelf moslim, riep "Allahu akbar" - dé lijfspreuk van elke jihadist - en had in zijn auto een brief waarin stond dat hij in naam van terreurgroep ISIS handelde. Lijkt me duidelijk, maar hé: sommige mensen maken er een sport van tóch nog een ander motief te vinden. Politieke correctheid overheerst deze eeuw. Zelfs Donald Trump durfde het niet aan de achtergrond van deze aanslag in de tweet te nemen:
Oftewel, de zoveelste psychisch gestoorde. Hij weet niet eens waar hij mee bezig was joh, of misschien kreeg hij wel last van een te lage bloedsuikerspiegel.. het gebeurt, heb ik uit bronnen zo vernomen.
Helaas kan die theorie al meteen weer in de prullenbak. Bij deze aanslag gebeurde namelijk wat vrijwel nooit gebeurt: de jihadist overleefde het en werd ingerekend. Niet dat zo'n extremist het verdient nog langer op deze wereld rond te lopen, maar dat verschaft ons wél eens een interessant kijkje in hun denkwereld. Zou het inderdaad een vlaag van waanzin zijn geweest? Werd hij onwel? Nee, alles behalve: meneer is zowaar hartstikke trots op wat hij aangericht heeft!

Volgens bronnen binnen de politie schept Saipov tijdens verhoren op over de aanslag, meldt NBC News.

En ook over zijn banden met terreurkliek ISIS kan geen twijfel meer bestaan:

Eerder werd al een briefje in zijn truck aangetroffen, waarop hij trouw zwoer aan terreurbeweging Islamitische Staat (IS). ‘ISIS lives forever’ stond er onder meer op het briefje. Autoriteiten melden tevens dat Saipov graag IS-propaganda bekeek op internet. Naast het IS-briefje werd in zijn busje ook een mes aangetroffen.

Ook achteraf blijft hij daar dus bij:

Saipov zelf verklaart ook dat hij de aanslag pleegde uit naam van de terreurgroep.

Tsja, dat lijkt me een aardig duidelijke zaak. Natuurlijk zullen er wegkijkers zijn die zeggen dat hij wel kan beweren dit in naam van ISIS te hebben gedaan, maar dat hij helemaal niet bij die club hoorde. En dat toont weer eens aan dat men totaal niet snapt hoe zulke extremistische groeperingen werken. Het zijn geen voetbalclubs waar je je eerst moet inschrijven en contributie betaalt om 'lid' te zijn: dit is een gedachtengoed. Je hoeft immers ook geen SP-lid te zijn om socialist te zijn, of D66'er om eurofiel te zijn. Dat ben je gewoon.
Oh, en dat u het weet: volgens een goede vriend was 'nooit te verwachten dat Soipov dit zou doen'. De wereld zit vol verrassingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten