In Hilversum wordt een beerput opengetrokken van seksverhalen en seksuele intimidatie

Geen categorienov 10 2017, 21:00
In wat men vaak noemt 'politiek correct Hilversum' wordt er een hele beerput opengetrokken van verhalen over seksueel overschrijdend gedrag en seksuele intimidatie. De #metoo beweging heeft over de hele wereld beerputten opengetrokken en ook braaf Nederland wordt niet gespaard.
Heel Hilversum is in rep en roer nu er steeds meer mensen vertellen dat ook Hilversum geen zacht en tedere plek is aangaande seksualiteit. Veel mensen spreken er schande van maar insiders vertellen blijkbaar dat dat vooral hypocriet is, omdat er heel veel is verzwegen en veel mensen ook wisten wat er aan de hand was.
Zo gaf Job Gosschalk aan dat hij te ver was gegaan door acteurs bij hem thuis te laten uitkleden en andere mensen vertelden dat ze seksueel geïntimideerd werden door Gosschalk en ook met het geslacht gespeeld moest worden. Dit soort verhalen zijn een schande als je merkt dat het met veel meer mensen gebeurd is.
Zo zie je dat op elke plek waar macht een onderdeel is van de cultuur of waar er veel te verdienen valt, seksuele intimidatie niet weg te denken is. Macht corrumpeert in dat opzicht.
Daarnaast wordt door dit issue ook alles in zoverre opgeblazen dat de grens tussen seksueel overschrijdend gedrag en flirtgedrag niet meer helder is. Wat kan wel en wat kan niet? Met deze beerput waarvan we zeker weten de komende tijd nog te horen gaan krijgen wat er allemaal nog meer gebeurd is, wordt het gesprek waarschijnlijk ook vertroebeld en doodgeslagen tot niemand meer een goed idee heeft wat wel of niet kan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten