Nog steeds geen doorbraak in Brexit onderhandelingen: Britten staan tegen een muur

Geen categorienov 10 2017, 17:00
In de onderhandelingen rondom de Brexit wordt het alleen maar clownesker. Er staan twee partijen tegenover elkaar die elkaar niets gunnen en erg kinderachtig de onderhandelingen in zijn gegaan.
De EU wil vooral de Britten laten bloeden voor hun besluit en de Britten willen graag een normale handelsrelatie met de Europese Unie. Het gaat dus niet meer om normale handelsovereenkomsten, maar het gaat vooral om kinderachtig politiek jij-bakken. Theresa May, de premier van het Verenigd Koninkrijk, verliest minister na minister en staat niet stevig in haar schoenen. Na haar verlies bij de laatste verkiezingen is ze nog meer haar balans verloren en lijkt het Verenigd Koninkrijk een klein eendje tegenover een grote reiger.
Het Verenigd Koninkrijk moet laten zien wat het is om succesvol uit de Europese Unie te gaan, maar wordt door onbekwame mensen zo het moeras in geleid. Zo is er het risico dat een Brexit een slechte doorstart gaat krijgen en dat komt niet omdat uit de Europese Unie gaan zo slecht idee is, maar dat komt omdat er geen doordacht plan is bij het Verenigd Koninkrijk, een goede strategie en geen regering die voor een volle honderd procent achter de besluiten staat.
Ondertussen zijn er allemaal krachten aan het werk om een Brexit terug te draaien, maar in principe staan we op the point of no return:

De Britse diplomaat John Kerr vindt dat premier May de Britten misleidt door te zeggen dat de brexit niet meer te stoppen is. Saillant detail: Kerr is de bedenker van de artikel 50-procedure die gaat over het vertrek van een lidstaat uit de Europese Unie. Volgens hem kan het Verenigd Koninkrijk zolang de deadline niet is verstreken op elk gewenst moment de onderhandelingen stopzetten. Hij zegt dus eigenlijk dat de brexit nog kan worden afgeblazen.

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten