Ziek: Nederlandse VN-vertegenwoordigster roept op tot impeachment Trump 'met semi automatic rifle'

Geen categorienov 16 2017, 19:00
De kogel komt weer eens van links.
Meer dan een jaar na de verkiezing van Donald Trump als president, is het Democratische deel van Amerika er nog steeds niet overheen. Hoewel the Donald het beter doet dan Hillary Clinton ooit had kunnen doen - dat zegt inderdaad niets, maar goed - zijn ze er nog steeds van overtuigd dat hij 'de grondwet heeft geschonden' en daarom impeached - afgezet - moet worden. Nouja: zes Democratische congresleden, die het voorstel indienden, vinden dat in ieder geval.
Die impeachment komt er natuurlijk nooit doorheen - zelfs talloze Democraten zijn tegen - maar dat wil niet zeggen dat men niet hoopt dat het lukt. Zo ook onze eigen Clarice Gargard, werkzaam bij onder andere het knetterlinkse Joop.nl en 'gewoon' linkse NRC. Saillant detail: mevrouw is onlangs nog verkozen tot VN-vrouwenvertegenwoordiger 2019 namens Nederland, wat dus betekent dat zij ons land mag gaan zitten vertegenwoordigen bij de Verenigde Naties in New York.
Ze kan maar echter beter uitkijken wanneer ze daar weer heenreist. Haar opmerkingen van vandaag kunnen haar namelijk nog wel eens een stel pittige gesprekken met de FBI daar gaan opleveren. Eerst deelde ze euforisch een artikel waarin werd bericht over het impeachmentvoorstel:
Dat an sich geeft al aan dat ze nogal extreme gedachten heeft - een democratisch verkozen president zonder enige reden afzetten is simpelweg bizar - maar haar latere opmerkingen maakten dat nog veel erger. Toen - of all people - Claudia de Breij en Georgina Verbaan aangaven te gaan 'bidden' opdat de impeachment slaagt, kwam Clarice een 'tikkeltje' gewelddadig uit de hoek:
ClariceGargard_2
Inderdaad: dit kun je gerust opvatten als een doodsbedreiging aan het adres van de president van de Verenigde Staten. Mevrouw vindt het volledig acceptabel om te hopen dat hij met een semi-automatisch wapen 'geimpeached', oftewel gewoon keihard neergeknald, wordt. Zoals te zien valt, ging ze zelfs voor sommige volgers die het normaal gesproken met haar eens zijn, te ver. Nou, dan weet je wel hoe laat het is!
Het is in ieder geval tijd dat Nederland zich nog eens goed buigt over de vraag wie ons land mag vertegenwoordigen voor de rest van de wereld. Moet dat een vrouw zijn die te pas en te onpas doodsbedreigingen de deur uit stuurt, of toch iemand die haar punt weet te maken zonder meteen naar geweld te grijpen? Het juiste antwoord daarop lijkt mij wel duidelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten