Baudet: "Onze hopeloze, perfide, ontspoorde oikofobe elites vernietigen ons thuis"

Geen categoriedec 05 2017, 15:00
Oeps.
Op Twitter geeft Thierry Baudet aan het helemaal eens te zijn met Sietse Bergsma. Zij schreef onlangs een column voor TPO waarin ze uitlegt dat steeds meer mensen in het Westen zich afzonderen van de rest van de maatschappij. In plaats van dat ze naar de supermarkt gaan jagen ze zelf, maken ze stokbrood boven een vuur in hun tuin, en hakken ze zélf hout. Met andere woorden, ze willen totaal zelfvoorzienend zijn en niets te maken hebben met de moderne samenleving. Zoals Bergsma schrijft:

Er zijn tv-programma’s over de grote gevoelsuittocht van mannen (en vrouwen) die klaar zijn met politiek, verdeeldheid, islamisering, laster om opinies, de minachting voor de waarheid en de identiteitsoorlog die op de voorgrond speelt. Die vuur maken, jagen en zich afzonderen. De afbraak van ons ‘thuis’ drijft mensen naar het vuur.

Dat "vuur" is ontzettend belangrijk, aldus Bergsma. "het is het enige element dat door mensen zelf tot stand kan worden gebracht en ons (voor even) gelijk stelt aan de goden. Enerzijds is het een bron van licht, verwarming en energie; anderzijds kan het verteren, verbranden en vernietigen."
Haar conclusie is feitelijk dat de afbraak van onze samenleving ervoor zorgt dat mensen een alternatieve, ouderwetse, care-free manier van leven zoeken. Ze hebben het gehad met de continue stress van het moderne leven, met politici die systematisch liegen, een stad die zo erg veranderd is dat ze niet meer weten waar ze wonen; hun 'thuis' is hun thuis niet meer.
Thierry Baudet is het daar dus helemaal mee eens, maar doet er op karakteristieke wijze nog even een schepje bovenop:
https://twitter.com/thierrybaudet/status/937670459545571328
"Bergsma slaat de spijker op de kop," aldus de FVD-voorman. "Onze hopeloze, perfide, ontspoorde oikofobe elites vernietigen ons thuis en destabiliseren de samenleving met alle mogelijke gevolgen van dien. Stop deze destructiedrift. Steun de partij van het thuis: FVD."
Bam, boem, baf. Die kan Den Haag in zijn politiekcorrecte zak steken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten