Minister Ollongren maakt zich niet druk om aanslag op joods restaurant: want werd uitgevoerd na aankondiging Trump

Geen categoriedec 17 2017, 17:00
Dit is echt verbijsterend.
Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren leek Donald Trump vandaag verantwoordelijk te houden voor de misselijkmakende aanslag van een extremistisch-islamistische nepvluchteling op een joods restaurant in Amsterdam eerder deze maand.
Natuurlijk, zei ze bij WNL, is het heel vervelend dat joden zich niet veilig voelen in Nederland. Dat is een serieus probleem, waar iets aan gedaan moet worden. Maar hé, laten we wel wezen, de terreurdaad tegen restaurant Hacarmel was natuurlijk gewoon een reactie op Trumps erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël.
https://twitter.com/barbara_brakel/status/942369528352305152
Nou zijn er twee mogelijke verklaringen voor deze uitspraak van Ollongren. De eerste is dat ze 'slechts' duidelijk wilde maken dat de aanslag op het restaurant niet uit het niets kwam, maar dat er een trigger was. Dat klopt ongetwijfeld, maar ze gaat dan wel voorbij aan het feit dat een joods restaurant in Amsterdam helemaal niets te maken heeft met het Amerikaanse beleid met betrekking tot Israël... en dat als zo'n gast getriggerd wordt door de erkenning van Jeruzalem om een restaurant in Amsterdam, Nederland aan te vallen, hij overduidelijk een jodenhater pur sang is die ook bij een andere gelegenheid had kunnen losgaan.
Dat is de eerste mogelijke verklaring. De tweede mogelijke verklaring is dat ze sympathie heeft voor doorgedraaide extremisten die het volledig normaal vinden om met geweld te reageren op zo'n aankondiging.
De eerste verklaring is problematisch, maar de tweede verklaring is zo mogelijk nog veel erger. Laten we daarom maar hopen dat het eerste het geval is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten