Trump gaat veel te ver, eist ontslag van kritische journalist

Geen categoriedec 10 2017, 19:00
Dit heet nou 'persvrijheid,' Donald. Wen er maar aan.
Donald Trump werd gisteravond laat (onze tijd) woedend op Dave Weigel. Weigel schrijft columns voor de Washington Post en retweette onlangs een foto van een bijna leeg stadion bij een bijeenkomst van Trump. De boodschap was duidelijk: niemand was geïnteresseerd in wat de president had te zeggen.
Helaas voor Weigel was er één probleem: de foto was uren voordat Trump kwam opdagen genomen. Toen hij er was zat het vol. Weigel was dus nepnieuws aan het verspreiden.
Geheel terecht opende Trump daarom de aanval op Weigel. Dat deed hij, zoals altijd, op Twitter:
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/939616077356642304
Hij wilde dus dat er een excuus zou komen plus een rectificatie van de Washington Post. Dat is een beetje vreemd aangezien Weigel de foto op Twitter zette, niet op de website van de Washington Post en zijn werkgever er dus niets mee te maken had. Maar wat betreft Weigel, die moest inderdaad zijn excuses aanbieden voor dit nepnieuws.
Dat is dan ook precies wat hij deed:
https://twitter.com/daveweigel/status/939616810684514304
Hij bood zijn excuses dus aan, legde uit waarom het mis was gegaan, en zette de zaak recht. Meer kun je niet verwachten van een journalist of columnist in die situatie.
Helaas was Trump nog niet klaar. Vervolgens tweette hij namelijk dat Weigel toegaf dat hij nepnieuws verspreidde en dat hij daarom ontslagen moest worden door de Washington Post:
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/939634404267380736
Natuurlijk gaat dat véél te ver. Trump is de president van Amerika. Als iemand de persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting zou moeten verdedigen is hij het. Wat hij vooral niet moet doen is zijn macht gebruiken om een burger ontslagen te krijgen, en al helemaal niet als de burger in kwestie ook nog eens een journalist is.
Voor iemand hem gaat verdedigen: doe even net alsof Barack Obama dit had getweet over een bekende journalist van Fox News.
Het is mooi dat Trump de linkse mainstream media regelmatig aanpakt, maar de tweet waarin hij Weigels ontslag eist is volstrekt onacceptabel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten