jan roos

Column Jan Roos: Rapper Boef is al jaren een boef. Dat bedrijven hem nu pas boycotten, is hypocriet

Geen categoriejan 05 2018, 12:00
'Reisorganisatie Corendon heeft de samenwerking met rapper Boef opgezegd.' Ik wist niet wat ik las.
Blijkbaar vond Corendon Boef, voordat hij een paar behulpzame meisjes voor hoer uitmaakte, wel geschikt als gezicht van hun bedrijf. DJ's buitelden over elkaar heen om te gillen nooit meer zijn plaatjes te draaien, want ze konden iemand die zo vrouwonvriendelijk was toch echt geen podium meer bieden. Ook festivals zagen af van optredens van Boef, want samenwerking met iemand die zulke dingen zegt zou toch echt niet kunnen. Er waren immers genoeg meisjes die ook naar zo'n festival komen die het helemaal niet leuk zouden vinden om voor hoer uitgemaakt te worden als ze iemand helpen.
Sofiane Boussaadia (zijn echte naam) heeft zichzelf niet zomaar Boef genoemd. Hij is namelijk een echte boef. En niet sinds het ritje met de meisjes op nieuwjaarsnacht, maar sinds hij heel jong was. Hij zat op zijn zestiende al een halfjaar in de jeugddetentie: daar moet je in ons land heel wat voor uitvreten. Op zijn achttiende ging hij nog eens anderhalf jaar achter slot en grendel wegens een ander strafdelict en kreeg een half jaar extra gevangenisstraf omdat hij medewerking met de reclassering weigerde. De rapper - van wie ik overigens nog nooit iets heb gehoord behalve narigheid - is dus al een heel leven een crimineel en heeft nog nooit enige voorbeeldfunctie gehad.
De man werd in 2016 nog aangehouden wegens opruiing, provocatie en betrokkenheid bij een vechtpartij. Hij werd ook dat jaar zijn huurhuis uitgezet wegens ernstige overlast. Vorig jaar kreeg hij nog een taakstraf en een boete voor het beledigen van twee agenten. Hij zei bijvoorbeeld tegen een politieman dat hij zijn dochter zou neuken.
Al met al reden genoeg om met deze Boef helemaal niks te maken willen hebben, maar er was blijkbaar een 'alle vrouwen in korte rokjes die uitgaan zijn hoeren' filmpje voor nodig om die bedrijven wakker te schudden. Wat natuurlijk vreselijk raar is, want iedereen kent zijn reputatie. En denk nou niet dat ze hem nu boycotten vanwege dat kech-incident. Hij mag even niet meer komen opdraven omdat het niet goed is voor hun merk, voor hun reputatie en dus voor hun portemonnee. Maar als straks de storm is gaan liggen kan het boefje gewoon weer komen. Want blijkbaar heeft hij fans en dus is hij geld waard.
Hetzelfde geldt voor die verschrikkelijk Ismail Ilgun, alias de treitervlogger. Een stuk ellende die ook elke keer weer een kans krijgt. Wanneer is het genoeg om iemand voorgoed te negeren en te laten wegzakken in zijn ellendige leventje? Pas als die onopgevoede allochtone huftertjes geen geld meer opleveren. En dat maakt die bedrijven zo verschrikkelijk hypocriet. Want hun morele kompas gaat pas aan als er heel veel ophef is, nooit eerder.
Ik zou zeggen: laat dat vuilnis verrekken in hun kansparelbuurten en schenk geen aandacht aan ze. In ieder geval geen geld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten