Dartsheld Raymond van Barneveld staat op kieslijst Groep de Mos bij gemeenteraadsverkiezingen Den Haag

Geen categoriejan 12 2018, 10:00
Fans van de dartsport hebben in de Hofstad straks een bijzondere man om op te stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart aanstaande: niemand minder dan Raymond van Barneveld zal namens Groep de Mos op de kieslijst verschijnen.
Bijzonder nieuws voor dartsfans. Tenminste, voor degenen die in Den Haag wonen. Want op 21 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen, en niemand midner dan dartslegende Raymond van Barneveld staat dan op de kieslijst. Hij komt uit voor Groep De Mos, een lokale politieke partij opgericht door de altijd opgewekte Hagenees Richard de Mos. Het is een partij naar zijn hart, vertelt Van Barneveld die pakweg drie weken geleden nog in de kwartfinale stond van het WK Darts en uiteindelijk zijn meerdere moest erkennen in die andere Nederlandse dartsheld: Michael van Gerwen.
Van Barneveld zal als lijstduwer op plek 36, oftewel 'dubbel 18', verschijnen:

"Dubbel 18, ofwel 36, dat is de plek die Neerlands bekendste darter Raymond van Barneveld gaat innemen op de kandidatenlijst van Groep de Mos / Hart voor Den Haag. Hiermee steunt Van Barneveld de lokale partij op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart aanstaande.

“Ik heb het binnenkort te verschijnen verkiezingsprogramma van de partij gelezen. Dat is een programma waar ik helemaal achter sta en waarmee Groep de Mos de grootste partij van Den Haag kan worden,” aldus Van Barneveld, die blij is met een partij die hét lokale belang voorop stelt. “Met Groep de Mos gooit Den Haag bullseye!”"

Lijsttrekker De Mos zegt "apetrots" te zijn op de komst van de vijfvoudig wereldkampioen Van Barneveld. En dat kan ik me voorstellen: een landelijke bekendheid op je lijst zorgt voor media-aandacht van landelijke pers, die ineens een stuk meer geïnteresseerd is in je partij. Want aandacht van lokale media heb je toch wel, maar behalve de Friezen en de Limburgers houdt niemand die plaatselijke journalistiek nu echt in de gaten. Iemand als Van Barneveld kan dat veranderen, ook al verwacht niemand dat Van Barneveld nu daadwerkelijk in die gemeenteraad gaat zitten als de dartsmiljonair ook gekozen wordt als volksvertegenwoordiger.
Maar bij Groep de Mos kan de vlag uit. Een Haagse BN'er op de lijst, en een hele campagne om dartsgrapjes te maken: gooi bullseye met De Mos, laat de partij op 21 maart ooooneeeehuuundredandeeeeiiiight gooien. En mocht de partij van Van Barneveld en De Mos de grootste worden, dan is dat natuurlijk een regelrechte negendarter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten