Femke Halsema boos op Thierry Baudet bij De Balie, vervolgens liegt ze en bedriegt ze

Geen categoriejan 30 2018, 8:00
Haar kinderen hebben altijd op zwarte scholen of gekleurde scholen gezeten, aldus mevrouw GroenLinks. Helaas voor haar zijn er gewoon beelden van haar waarop ze uitlegt dat ze haar kind van een zwarte school haalde omdat het gedrag van zijn islamitische medeleerlingen wat haar betrof onacceptabel was.
In een debat over identiteit in De Balie gisteren gingen Femke Halsema en Thierry Baudet in gesprek met elkaar. De oud-GroenLinks leider kwam, zoals gebruikelijk, weer ongelooflijk cynisch en vooral bitter over, terwijl de huidige FVD-leider positief en energiek overkwam.
Op een gegeven moment werd het debat vrij hard toen Baudet het over 'zwarte scholen' had. Hij maakte dat persoonlijk, en vertelde dat Halsema haar kinderen van zo'n school gehaald had omdat het niet werkte. Dat klopte helemaal niet, aldus Halsema. Echt niet. Het was een gore leugen!

"Mijn kinderen hebben op een zwarte school gezeten, en de rest van hun carriere en ook nu, op een gekleurde school."

Helaas voor de politiekcorrecte dame is dat je reinste onzin. En dat zeg ik niet, dat zegt ze zelf. Kijk dit interview met haar van enkele jaren geleden maar. In dat interview legt ze uit dat haar zoontje het op een gegeven moment niet meer naar zijn zin had op school:

"Dat mijn zoon op een gegeven moment heel erg van streek thuiskwam. Een vriendje, een islamitisch vriendje, die had gezegd -- niet één keer maar vaker -- omdat hij worst op brood at, varkensvlees, dat hij zou branden. Dat hij naar de hel zou gaan."

Halsema heeft toen met de moeder van dat vriendje gesproken en haar verteld dat ze het prima vindt dat mensen geloven, maar niet dat háár kinderen op hun beurt vervolgens geconfronteerd worden "met een straffende God." Hoe daarop gereageerd werd door die andere moeder? "Onbegrijpend."
En nu komt het: Halsema vertelde vervolgens dat ze haar zoon van die school heeft gehaald en hem naar een andere school heeft gestuurd:

"Ik heb ze weggehaald. Ik wilde mijn kinderen een vrije, stadse opvoeding geven."

Het is jammer dat Baudet die beelden niet paraat had tijdens het debat in De Balie, maar gelukkig kunnen we de boel nu alsnog rechtzetten. Halsema deed net alsof Baudet de boel voor de gek hield, maar dat is flauwekul. Hij vertelde de waarheid. Het is juist Halsema die het publiek een rad voor de ogen probeerde te draaien. Misschien dat die andere school ook officieel "gekleurd" was, maar het verhaal dat ze haar kids van een zwarte school gehaald had vanwege de intolerantie van de andere leerlingen klopt wel degelijk.
Kan minister Orwellgren Halsema even onderzoeken in verband met nepnieuws?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten