Moskeeën steunen Aboutaleb, Geert Wilders reageert furieus

Geen categoriejan 11 2018, 10:00
In een verklaring hebben twaalf moskeeën uit de vier grote steden hun steun uitgesproken aan de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. Die liet met de kerst weten best begrip te hebben voor het salafisme omdat elke moslim in zijn ogen eigenlijk wel een beetje salafist is. Totale gekkigheid natuurlijk waar hij zich dan ook terecht voor moet verantwoorden in een raadsdebat vandaag.
Ook zei hij dat hij zelf een beetje "jihad" aan het voeren is door elke dag om 07:00 uur op te staan en vervolgens Rotterdam te leiden, in een poging om die stad groter, beter, en mooier te maken. Dat zou zijn 'jihad' dan zijn ofzo.
In hun verklaring laten de moskeeën uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht weten dat de burgemeester de termen wat hen betreft eindelijk op de juiste manier gebruikt:

"Hij verwoordt de gevoelens van veel moslims in ons land, die zich dagelijks inzetten voor een betere samenleving. Deze termen worden vaak ten onrechte vanuit angst, onwetendheid en negativiteit benaderd, waardoor ze bij voorbaat geassocieerd worden met radicalisme, extremisme en gewelddadigheid."

Onder de moskeeën in kwestie zijn de Essalam in Rotterdam en de As-Soennah in Den Haag. Dit zijn twee moskeeën die bekendstaan om hun fundamentalistische denkbeelden. Het is dus niet heel verrassend dat ze achter Aboutaleb staan. Wat wél verrassend is, is dat Aboutaleb deze uitspraken vorige maand dééd. De man presenteerde zich immers jarenlang als een 'gematigde' en 'verlichte' moslim, die het salafisme en het extremisme bestreed.
Natuurlijk heeft Geert Wilders ondertussen gereageerd op zowel de uitspraken van Aboutaleb als de steun die hij krijgt van de moskeeën in kwestie. De PVV-leider maakt van zijn hart geen moordkuil en twittert vrolijk dat Aboutaleb moet opstappen als burgemeester én dat de moskeeën die hem steunen per direct gesloten dienen te worden.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/951051139537088513
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten