Schok in socialistische kringen: Harry van Bommel zegt plots zijn lidmaatschap van de SP op

Geen categoriejan 22 2018, 10:00
"Maar de top laat hem niet zomaar vertrekken."
Het is onrustig bij de SP. Voormalig Kamerlid Harry van Bommel, die tot maart vorig jaar maar liefst 18 jaar volksvertegenwoordiger was voor zijn partij, heeft zijn lidmaatschap plotseling opgezegd. Dat heeft partijvoorzitter Ron Meyer persoonlijk bevestigd tegen het Algemeen Dagblad.

"Het klopt inderdaad dat Harry een verzoek tot opzegging heeft ingediend. Maar we laten een man van zijn statuur niet zomaar gaan."

De manier waarop Meyer dat verwoordt is natuurlijk typerend voor de SP. Die lui zien zichzelf écht als de ware opvolgers van Mao Zedong. "Je lidmaatschap opzeggen? Ik dacht het dus niet he! Eens een SP'er, altijd een SP'er." Scientology is er niets bij.
Vervolgens liegt Meyer snel even:

"Ik weet niet wat er precies speelt, maar als Harry uiteindelijk wil gaan, kunnen we hem natuurlijk niet tegenhouden. Alleen, laten we eerst eens om tafel gaan met hem. Er is volop ruimte voor interne kritiek bij ons."

Ja hoor, daar is inderdaad volop ruimte voor bij de SP ja. Net zoals daar "volop ruimte" voor was in de Sovjet Unie. Daar hadden ze zelfs speciale zomerkampen voor, Goelags geheten.
Na de verkiezingen van vorig jaar uitte Van Bommel nog stevige kritiek op de partijtop. Hij vond het een enorme fout van Emile Roemer en co. dat ze de campagne helemaal lieten draaien om het zogenaamde Nationaal Zorgfonds. Daarmee zou de partij geen nieuwe kiezers hebben bereikt.
Nou klopte die analyse honderd procent, maar als oudgediende had die fout hem niet mogen verbazen. De SP mist immers altijd schoten voor open doel.
Afijn, Van Bommel is dus weg bij de SP. Gelukkig maar (want meneer sympathiseert wel heel erg met vijanden van Israël). Nu hopen dat die hele partij uiteindelijk wordt opgedoekt vanwege "geen interesse."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten