Baudet veegt de vloer aan met CDA'er Van der Molen: 'Ú wist niet waar u voor stemde toen u dat stompzinnige verdrag goedkeurde'

Geen categoriefeb 21 2018, 9:00
Thierry Baudet werd tijdens het debat met Harry van der Molen van het CDA écht boos.
Zoals tegenwoordig blijkbaar volkomen normaal is ging CDA-Tweede Kamerlid Harry van der Molen gisteren tijdens het debat over de afschaffing van het raadgevend referendum lekker los op de kiezer. Volgens de 'christendemocraat' (tijd om te lachen) zijn wij gewoon te dom voor referenda. Ons 'nee' in het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne bewijst dat.
Nou, jammer genoeg voor Van der Molen was er een parlementariër aanwezig bij het debat die dit soort beledigende opmerkingen aan het adres van de kiezer niet aan zich voorbij wilde laten gaan. Ik heb het natuurlijk over Thierry Baudet. De voorman van Forum voor Democratie reageerde terecht furieus op het arrogante geblaat van Van der Molen en wees hem keihard op zijn plek.
"Dit is echt kolder," zei Baudet, waarna hij uitlegde dat uit onderzoek blijkt dat nee-stemmers wel degelijk weloverwogen argumenten hadden om tegen het verdrag te zijn. Van der Molen kan dus wel herhalen dat de kiezer knetterdom is, maar de feiten weerspreken dat.
En toen ging Baudet los:

"Het hele argument dat niemand wist waar hij voor stemde is flauwekul. Ú wist waarschijnlijk niet waarvoor u stemde toen u dat stompzinnige verdrag goedkeurde. Ú heeft geen flauw idee wat er allemaal speelt. Ú weet niet wat de Europese Unie allemaal van plan is. Ú weet niet wat er in Oekraïne allemaal aan de gang is."

Het meest trieste? Baudet ongetwijfeld gelijk. Het zijn de Van der Molens die niet door hebben wat er gebeurt... Of ze hebben dat wel maar houden zich van de domme. In beide gevallen kunnen we niet anders concluderen dan dat dit soort types totaal niet op hun plek zijn in de Tweede Kamer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten