Hypocriet GroenLinks demonstreert wel zij aan zij met gewelddadig ANTIFA tegen PVV en FVD, 'maar ondertekent manifest niet'

Geen categoriefeb 01 2018, 10:00
In Amerika zeggen ze dan: they want to have their cake and eat it too. Oftewel: ze willen hun taart bewaren én ook opeten.
De Amsterdamse GroenLinks-fractieleider Rutger Groot Wassink laat weten op de website van zijn partij dat hij en zijn mede linksradicalen besloten hebben om op 18 maart wél mee te doen aan de controversiële "anti-racisme" demonstratie die eerste en vooral gericht is tegen de PVV en Forum voor Democratie, maar dat ze het manifest van het comité 21 maart niet zullen ondertekenen. Want door de handtekening onder het manifest te zetten -- het manifest dat dus de reden voor de demonstratie is -- zou de indruk gewekt kunnen worden dat GroenLinks vindt dat FVD niet mee mag doen aan de verkiezingen. "Die indruk willen wij niet wekken, maar je kunt nooit genoeg doen om racisme te bestrijden, dus we lopen gewoon mee met de demonstratie op 18 maart."
Ja, ja. Hartstikke leuk verzonnen hoor, maar hier trapt natuurlijk helemaal niemand in. Door mee te demonstreren geef je het signaal af dat je vindt dat FVD niet welkom is in gemeenteraden. Daar draait het protest feitelijk immers om. Dat manifest en de protestactie kunnen niet los van elkaar gezien worden. Ze vormen één geheel. GroenLinks begrijpt dat natuurlijk ook wel, maar Groot Wassink hoopt tóch dat hij hiermee weg kan komen.
Niet dus. De demonstratie wordt georganiseerd door groepen en individuen die extreemlinkse denkbeelden hebben en die maar wat graag bereid zijn om geweld te gebruiken om hun doelen te verwezenlijken. Door de demonstratie bij te wonen bewijst GroenLinks dat de partij geweld uit naam van het linkse gedachtegoed stiekem wel prima vindt. Ze kunnen er allerlei excuses bij verzinnen, maar dat is waar het op neerkomt. GroenLinks praat geweld goed. Punt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten