hiemstra

NOS-weerman Gerrit Hiemstra wil 'gevoelstemperatuur' afschaffen. Want wij zijn onnozel

Geen categoriefeb 26 2018, 11:00
Gelukkig is de NPO er om ons te beschermen tegen onze stupiditeit.
Het vriest hard. Heel hard. Het is stervenskoud. Dat is leuk omdat je dan lekker kunt schaatsen. Maar het is ook niet leuk omdat het Heel Erg Koud Is. Hoe koud? Zo koud: volgens sommige weerdeskundigen zal de gevoelstemperatuur donderdagochtend maar liefst -18 zijn.
Let wel, het is dan dus niet echt -18, maar zo zal het voelen door de weersomstandigheden.
Iedereen begrijpt dat natuurlijk. Daarom hebben we het immers over de gevoelstemperatuur. Helaas denkt NOS-weerman Gerrit Hiemstra dat wij te dom zijn om dat te begrijpen. Hij wil die term namelijk afschaffen omdat die veel te "verwarrend" is.
https://twitter.com/RVeelo/status/968011723402891264
Het is tekenend voor de stuitende arrogantie van de NPO-elites dat Hiemstra het volkomen normaal vindt om zoiets hardop te zeggen. Wij zijn zó onnozel volgens deze betweters dat we niet begrijpen dat er een verschil is tussen de daadwerkelijke temperatuur (hoe koud of warm het echt is) en de gevoelstemperatuur (hoe koud of warm het aanvoelt door weersomstandigheden als luchtvochtigheid, windkracht, etc.).
Wij, het klootjesvolk, zijn achterlijk. Aldus de boven-ons-gestelden in de politiek én de media. Geen wonder dat ze niet konden wachten om het raadgevend referendum af te schaffen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten