Adviescommissie Vreemdelingenzaken: de asielstroom zal de komende jaren alleen maar toenemen

Geen categoriemrt 05 2018, 12:00
De wereldbevolking explodeert, zeker in Afrika. Dit heeft gevolgen voor Europa.
De Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken (ACVZ) heeft het kabinet in een advies laten weten dat het aantal Aziaten en (vooral) Afrikaanse migranten de komende jaren niet zal afnemen -- wat het partijkartel ons trots vertelt -- maar juist zal toenemen. De enige manier om die instroom nog enigszins te beperken is, aldus de commissie, de oorzaken van massa-immigratie weg te nemen. En dat gaat een mooi bedrag kosten.
Volgens de commissie neemt de wereldbevolking van nu tot 2030 met minstens een miljard mensen toe. De helft daarvan komt op rekening van Afrika. Aangezien de derde wereld het gat met de welvarende wereld niet kan dichten zullen Aziaten en Afrikanen naar Europa en Amerika blijven komen. Sterker nog, dat zullen ze meer dan ooit doen.
Eén manier om die instroom te beperken is volgens de Adviescommissie door meer geld te 'investeren' in opvang in de regio. De huidige kampen zijn, aldus voorzitter Koos Richelle, abominabel. "Als je alleen in het zand kunt spelen dan wordt de neiging om door te trekken naar Europa alleen maar groter," zegt hij. Daarom moeten de kampen verbeterd worden. Er zou met name geld besteed moeten worden aan onderwijs in de kampen. Als Afrikanen en Aziaten begrijpen dat ze in die kampen aan hun toekomst kunnen werken en vervolgens een mooi leven kunnen opbouwen in eigen land zullen ze minder geneigd zijn om massaal naar Europa te komen. Dat is de gedachtegang, tenminste.
Vervolgens komt de commissie ook met een paar opmerkingen die allerminst politiekcorrect zijn (bravo, hulde). Zo zou het kabinet moeten onderzoeken "of het sociale zekerheidsstelsel voldoende migratiebestendig is." Wat dat betreft is Richelle helder: "Je ziet dat sommige groepen onevenredig veel in de bijstand zitten, bijvoorbeeld Somaliërs." Als daar geen verandering in komt hebben we niet alleen in cultureel opzicht, maar ook financieel een enorm probleem binnenkort.
Tot zover het niet-politiekcorrecte deel van het verhaal. Richelle stelt vervolgens namelijk dat je er niet voor kunt zorgen dat de massa-immigratie helemaal aan banden wordt gelegd. "Dat is een goedkope droom die wordt gecreëerd," aldus de voorzitter. "Welke grens je ook trekt, er moet altijd een poortje in zitten waar iemand kan aankloppen om asiel aan te vragen."
Dat klopt natuurlijk volledig, maar het is je reinste flauwekul dat al die mensen -- of zelfs maar de meerderheid! -- daadwerkelijk vluchtelingen zijn. Ze gebruiken de asielprocedure om naar Europa te komen en er vervolgens te blijven, maar dat betekent niet dat ze ook asielzoekers zijn. Maar al te vaak is het niet meer dan een voorwendsel. Ze komen eerst en vooral naar Europa omdat we hier welvarender zijn. Daar willen ze lekker van meegenieten.
Nou kan je ze dat nauwelijks kwalijk nemen, maar dat betekent niet dat wij daar maar in mee moeten gaan. Nederland kan in Europees verband wel degelijk veel meer doen om mensen buiten te houden. Wat er nu gebeurt is dat er helemaal geen hek is en dus ook geen poort, laat staan een poortje. Als dat hek wel wordt opgezet kun je mensen buiten houden en vervolgens zelf bepalen wie er door de poort mogen komen. Dat is al een ongelooflijk groot verschil met de huidige gang van zaken.
Maar ja, probeer dat maar eens uit te leggen aan bureaucraten. Die hebben soms de moed om problemen te benoemen, maar veel vaker doen ze net alsof hun neus bloedt. Dat is immers veel makkelijker.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten