Baudet en Dijkhoff pakken elkaar hard aan, waarbij de VVD'er maar weer eens keihard liegt

Geen categoriemrt 13 2018, 9:00
Een liegende VVD'er. Schokkend.
Bij het Libelle Nieuwscafé kwamen Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet en VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff gisteren hard met elkaar in aanvaring.
Op zich zijn we dat tegenwoordig wel gewend -- de VVD voelt duidelijk de hete adem van FVD in haar nek -- maar nu ging het er, volgens De Telegraaf tenminste, nóg harder aan toe dan gewoonlijk. "Landelijke partijen hebben eigenlijk niet zoveel te zoeken in gemeenten," haalde Baudet uit toen Dijkhoff en andere fractievoorzitters in de Tweede Kamer trots vertelden wat hun partijen zouden betekenen voor Amsterdam.
"Ze drukken hun beleid door via lokale afdelingen," aldus Baudet. "Dijkhoff kreeg het als staatssecretaris zo voor elkaar om lokaal asielzoekerscentra te creëren. Met lokale partijen kun je hier een blok tegen vormen." Dat is dan ook waarom Baudets FVD lokale partijen in hun algemeenheid steunt.
Dijkhoff kon die kritiek absoluut niet waarderen. "Jij weet echt niet waar je het over hebt!" beet hij Baudet toe. "Ga eerst eens zelf de lokale politiek in! Ze zijn lokaal echt eigenwijs en zelfstandig genoeg om te beslissen."
Maar dat is natuurlijk je reinste flauwekul. Landelijke partijleiders drukken hun zin wel degelijk door in individuele gemeenten. Ze houden zich op dat niveau niet bezig met details, maar als er iets dat zij willen dan moet de lokale afdeling gehoorzamen. Of anders.
Dijkhof weet dat zelf natuurlijk ook: waarom zou hij als fractievoorzitter in de Tweede Kamer anders campagne voeren voor de gemeenteraadsverkiezingen? Als de landelijke VVD -- en zelfs de fractievoorzitter in de Tweede Kamer -- niets te zeggen heeft over lokale afdelingen is het volstrekt belachelijk dat Dijkhoff gisteren aanschoof bij het Libelle Nieuwscafé. Hij had dan lekker in de Tweede Kamer kunnen blijven. Het feit dat hij wél meedeed en zich de laatste weken sowieso hard inzet voor de campagne bewijst dat hij keihard loog toen hij beweerde dat afdelingen doen wat ze zelf willen, en zich weinig aantrekken van de landelijke partijtop.
Een VVD'er die liegt? Inderdaad: we zijn er eigenlijk al aan gewend. Toch is het belangrijk om dit soort leugens openbaar te maken; de kiezer moet ervan doordrongen worden dat de VVD één grote leugenmachine is. Alleen dan kan de electorale hegemonie van die foppartij doorbroken worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten