Het échte nieuws uit Amsterdam is de Totale Teloorgang van D66

Geen categoriemrt 13 2018, 8:00
Alexander Pechtold en Kajsa Ollongren slagen er zélfs in D66 kapot te maken in Amsterdam.
Zoals wij gisteren berichtten blijkt uit de laatste peiling van Maurice de Hond dat Forum voor Democratie behoorlijk in opkomst is in Amsterdam. Het heeft er alle schijn van dat de partij van Thierry Baudet en Annabel Nanninga bij de gemeenteraadsverkiezingen maar liefst 4 zetels zal binnenslepen. Dat zijn er net zoveel als de VVD.
Dat is opvallend en positief, maar er is nog een ander aspect van de peiling waar we het over moeten hebben: de ineenstorting van D66. De fopdemocraten zijn virtueel weliswaar nog altijd gedeeld de grootste in de hoofdstad, maar ze verliezen toch meer dan eenderde van hun zetels: van 14 in de gemeenteraad nu gaan ze naar 9 in de peilingen.
https://twitter.com/JaapJansen/status/973163625568440320
Aangezien Amsterdam een D66-bolwerk eersteklas is moet dat Pechtold en Ollongren toch wat zorgen baren. Als Amsterdammers het al gehad hebben met hun partij dan zal dat alleen maar meer gelden voor inwoners van andere steden en dorpen.
Het enige slechte nieuws is dat die D66-zetels vervolgens naar GroenLinks, Denk en BIJ1 gaan. Maar ja, je kunt niet alles hebben, he? We hebben het hier wel over Amsterdam, de meest gestoord-linkse stad van Nederland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten