ING gaat door de knieën voor volkswoede: topman Hamers krijgt zijn salarisverhoging NIET

Geen categoriemrt 13 2018, 12:00
Heel goed.
Zo zie je maar weer dat volkswoede wel degelijk effect kan sorteren: ING heeft aangekondigd dat het de geplande salarisverhoging van topman Ralph Hamers toch maar intrekt. De raad van commissarissen wilde hem eerder een verhoging van 50 procent geven, waardoor hij meer dan 3 miljoen euro per jaar zou verdienen, maar ziet daar nu van af omdat het publiek deze verhoging totaal onacceptabel vindt.
"Wij realiseren ons dat we de publieke reactie in Nederland op deze duidelijk gevoelige kwestie hebben onderschat," aldus president-commissaris Jeroen van der Veer. Daarnaast stelt hij dat de raad van bestuur "de commotie over het voorstel betreurt."
En dat zegt natuurlijk alles over deze raad van, voor en door mafketels. Ze betreuren het niet dat ze Hamers deze immorele salarisverhoging hebben aangeboden, nee ze betreuren het dat die verhoging voor maatschappelijke onrust heeft gezorgd en het imago van ING ernstige schade heeft toegebracht.
Het voorstel voor de salarisverhoging wordt nu niet ingediend bij de aandeelhoudersvergadering van de bank. Dat betekent dat Hamers tevreden zal moeten zijn met de gebruikelijke verhoging van 2,2 procent. Dat is toch even wat anders dan de 50 procent die hij in gedachten had, zogenaamd omdat hij anders 'onderbetaald' zou zijn ten opzichte van internationale collega's. "In algemene zin vinden we dat je een marktconforme beloning moet betalen," houdt ING nog steeds vol. "De vraag is hoe je dat op alle niveau's vormgeeft. Bij de CEO gaan we dat dus niet doen op deze manier."
Ongelooflijk genoeg begrijpt ING dus nog steeds niet dat het volstrekt onacceptabel is dat de CEO een miljoenenverhoging krijgt terwijl gewone werknemers tevreden moeten zijn met een nietszeggend verhoginkje of zelfs massaal wegbezuinigd worden. Het zegt alles over de immoraliteit van moderne bankiers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten