ING topman krijgt 50% salarisverhoging, verdient 3 miljoen euro

Geen categoriemrt 08 2018, 13:00
Maar hé, er is een einde gekomen aan de "bonuscultuur" hoor.
Hebben bankiers dan helemaal geen schaamte? Nou, nee. Eigenlijk niet.

ING Bank gaat het salaris van bestuursvoorzitter Ralph Hamers dit jaar met ruim 50% verhogen, tot €3,045 mln. Volgens de raad van commissarissen verdient Hamers veel te weinig ten opzichte van zijn collega’s bij Europese ondernemingen van dezelfde omvang, zoals Volkswagen, Ahold-Delhaize en de Franse bank Société Générale.

Het is ongelooflijk, maar president-commissaris Jeroen van der Veer krijgt het volgende zelfs uit zijn mond:

"We hebben het telkens uitgesteld, maar nu besloten door te pakken en een grote stap te maken. Ralph Hamers is Eredivisie maar werd Jupiler League betaald."

Ach gos! Moet die arme Hamers genoegen nemen met 1,75 miljoen euro per jaar? Dat is wel heel triest, inderdaad. Zoiets kun je zo'n man toch niet aandoen? Waar moet hij van leven? Zijn gezin van onderhouden? Zijn kinderen van naar een mooie, dure buitenlandse universiteit sturen.
En dat het normale personeel van ING genoegen moet nemen met een loonsverhoging van 1,7% is natuurlijk ook volstrekt irrelevant. Die lui zijn onbelangrijk. Ze gaan maar lekker janken. Wat maakt het Van der Veer en Hamers uit? Plebs!
Natuurlijk wilde de politiek graag een einde maken aan "de bonuscultuur," maar daar hebben Hamers en zijn 'werkgever' een oplossing voor gevonden. Hij krijgt er jaarlijks extra aandelen bij ter waarde van 50% van zijn salaris (dat dus 1,75 miljoen bedraagt). Aan die aandelen zijn geen prestatiedoelen gekoppeld. Het gevolg is dat de regeling niet onder de bonusrestricties van 20 procent valt die in ons land geldt voor banken.
Lekker he?
De enige 'maar' is dat Hamers de aandelen vijf jaar in zijn bezit moet houden. Dit is bedoeld om ervoor te zorgen dat hij als topman het lange termijn van de bank verdedigt. Ofzo.
Wat hebben die bankiers toch een mooi leven he? Je geeft jezelf een 50% verhoging, je personeel moet genoegen nemen met 1,7%, en daarna vertel je die gekke zeurpieten dat ze hun bakkes moeten houden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten