Inlichtingendiensten hadden contact met IS vrouwen tegen het Kabinetsbeleid in

Geen categoriemrt 24 2018, 15:00
Net na een referendum over de bevoegdheden van de inlichtingendiensten, waar de Nederlanders terecht 'Nee' tegen hebben gezegd, komen we er achter dat de inlichtingendiensten tegen het Kabinetsbeleid in, contact hebben gehad met IS vrouwen in Noord-Syrië. Uitreizigers zouden geen bijstand mogen ontvangen, of geen contact mee gemaakt mogen worden.

Een van de familieleden zegt dat de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) de gesprekken voert, de andere bron noemt de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Wel geven beide families dezelfde details over de ontmoeting met mensen van de Nederlandse inlichtingendiensten: die namen pepernoten en pindakaas mee.

Er is nog geen officiële reactie vanuit de politiek gekomen, maar als dit waar is, dan is het een klap in het gezicht van de regering. Daarnaast moeten we er dus van uitgaan dat het niet vanzelfsprekend is dat de inlichtingendiensten het Kabinetsbeleid volgen en dus hun eigen richting in durven te gaan. Dat is uiterst negatief, zeker als het gaat om zulke belangrijke organisaties als de inlichtingendiensten.
Dit vraagt om serieus onderzoek en gedegen controle vanuit de politiek. Dit mag en kan zeker niet nog een keer gebeuren, anders zijn de rapen gaar. Wie weet waar de inlichtingendiensten dan tegen in zullen gaan met hun bevoegdheden?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten