Leraren woedend op D66: "Pechtold kletst gewoon uit zijn nek"

Geen categoriemrt 07 2018, 13:00
"De beloftes van D66 worden in de verste verte niet waargemaakt."
Ach wat sneu zeg! Leraren hebben tegenwoordig nog maar weinig vertrouwen in D66, toch van oudsher dé zogenaamde onderwijspartij van Nederland. De reden dat ze klaar zijn met die flauwekulpartij? Het huichelachtige beleid van, hoe kan het ook anders, Alexander Pechtold.
Leden van de Algemene Onderwijsbond zeggen in een onderzoek van de bond dat D66 veel te weinig voor hen doet. Of, zoals één docent het verwoordt:

"De beloftes van D66 worden in de verste verte niet waargemaakt."

Een andere docent zegt:

"Wel campagne voeren voor het onderwijs. En uiteindelijk tijdnes het formatieproces en ook nu, niets meer doen voor het onderwijs."

En dan is er nog een docent aan een middelbare school:

"Ik ben naar D66 gegaan omdat die partij een uitgesproken mening over klassengrootte had. Klassen van rond de 24. En wat is de praktijk? Ik heb een klas van 28, één van 29 en één van 30."

D66 doet daar niets aan. Of, zoals de leraar zegt:

"Pechtold kletst gewoon uit zijn nek."

Bij de vorige verkiezingen stemde 24 procent van de onderwijzers op D66. Bij de Gemeenteraadsverkiezingen 2018 zal dat blijven steken op 15 procent. Die leraren lopen vooral over naar GroenLinks en, in mindere mate, de PvdA. Natuurlijk zijn dat ook vreselijke partijen, maar het betekent in ieder geval wel dat D66 een probleem heeft. Dat is dan weer goed nieuws.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten