Annabel Nanninga eist actie in Amsterdam: "Meer agenten is een kwestie van leven of dood in onze stad!"

Geen categorieapr 03 2018, 11:00
En daar is geen woord van gelogen.
Annabel Nanninga is hevig geschrokken door al het (dodelijke) geweld in haar stad de laatste tijd. Zo vond er in de nacht van zondag op maandag wéér een schietpartij plaats in Amsterdam. Twee zelfs. In beide gevallen werden cafés onder vuur genomen. In één van de twee gevallen raakten twee mensen gewond.
De fractieleider van Forum voor Democratie in de Amsterdamse gemeenteraad is daar onderhand wel klaar mee. Ze eist actie van de politiek, en dan meer specifiek van minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus:
https://twitter.com/ANanninga/status/980693955766636545
"Meer agenten is een kwestie van leven of dood in onze stad!" schrijft Nanninga terecht. Links zal wel weer roepen dat dit overdreven is, maar de feiten tonen aan dat Nanninga gelijk heeft. Het geweld gaat maar door en wordt zelfs met de dag erger. Het is een godswonder dat bij deze laatste schietpartijen geen dodelijke slachtoffers gevallen zijn.
Natuurlijk wordt dit probleem niet automatisch zomaar even opgelost. Er zijn meer agenten nodig om de veiligheid te waarborgen. Dit betekent dat het kabinet moet investeren in de politiemacht, en dat er duizenden extra agenten opgeleid moeten worden. Ja, dat kost de staat misschien een lieve duit, maar een overheid die zijn bevolking niet kan waarborgen verliest zijn legitimiteit. Juist een man als Grapperhaus zou dat moeten begrijpen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten