Held Donald Trump schrapt achterlijke milieuregels voor de autosector

Geen categorieapr 03 2018, 12:00
Geef het bedrijfsleven de ruimte en voor je het weet floreert de Amerikaanse economie als nooit tevoren.
Hoewel er zeker het één en ander op te merken is aan het beleid van Donald Trump kun je hem er niet van beschuldigen dat hij al zijn verkiezingsbeloftes weigert in te lossen. Het tegendeel is zelfs waar: de man houdt zich gedisciplineerd aan de beloften die hij tijdens de verkiezingscampagne deed. En ja, dat is enigszins verbazingwekkend omdat hij nooit principes gehad heeft, maar blijkbaar neemt hij beloftes aan kiezers wel degelijk serieus.
Eén van die beloftes is dat hij milieuregels voor de autosector, die ingesteld zijn door de knetterlinkse en totaal doorgeslagen milieufreak Barack Obama, in de prullenbak zal gooien. Nou, ook die belofte wordt binnenkort ingelost:

De Amerikaanse president Donald Trump is van plan milieuregels voor de autosector die onder zijn voorganger Barack Obama zijn ingesteld deels terug te draaien.

Hilarisch genoeg vindt het AD het dan weer noodzakelijk om daar dit kleine zinnetje aan toe te voegen:

De aankondiging wordt gezien als een overwinning voor Amerikaanse auto- en oliebedrijven.

Nee, de aankondiging wordt vooral gezien door Amerikanen als een overwinning voor Amerikaanse arbeiders. Je weet wel, dat zijn de mensen die -- ik noem maar wat -- bij autobedrijven werken en die hun baan zouden verliezen als Obama's regels niet geschrapt worden. Want Obama's regels, die automakers dwingen om auto's "zuiniger" te maken (wat duurder is, en dus ten koste gaat van de werkgelegenheid, zijn vreselijk slecht voor die mensen; voor de gewone, blue collar arbeider. De hoge CEO's van autobedrijven blijven hoe dan ook wel bakken met geld verdienen. Het gaat juist om de banen van gewone mensen. Obama zette die op de tocht. Trump redt ze.
Het zegt alles over het gebrek aan verstand bij het AD dat de krant dat niet eens inziet. Of, nou ja, misschien zien ze het wel, maar weigeren ze het gewoon te erkennen. Want stel je voor dat je eens iets positiefs over Trump schrijft. Brr!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten