Het OM forceert strafrechtelijk onderzoek binnen de kerkgemeenschap van Jehova Getuigen

Geen categorieaug 16 2018, 10:00
De gemeenschap van de Jehova Getuigen is potdicht en de buitenwereld heeft bijna geen idee wat er zich binnen die gemeenschap afspeelt. Het Openbaar Ministerie wil een strafrechtelijk onderzoek starten binnen de organisatie, omdat er nu al meerdere mensen aangifte hebben gedaan. Het gaat om seksueel misbruik en ik ben benieuwd wat er allemaal in die beerput zit. Eenmaal geopend valt er niets meer toe te dekken.

Vorige maand riepen alle partijen in de Tweede Kamer op tot een onderzoek naar het seksueel misbruik binnen het kerkgenootschap. De Kamer wilde dat omdat het bestuur van de Jehovah's Getuigen weigerde het seksueel misbruik binnen de kerk te onderzoeken.

Volgens de leiding heeft Jehovah's Getuigen de laatste jaren zelf al maatregelen genomen om kinderen te beschermen en er zou een gering aantal slachtoffers zich hebben gemeld.

Zo gaat dat binnen de gemeenschap, ze willen alles zelf oplossen Toch zijn er alsnog heel veel meldingen binnen gekomen van seksueel misbruik. Dan moet de metaforische deur gewoon opengetrapt worden en gekeken worden wat er zich binnen die gemeenschap afspeelt. Ik vrees het ergste, want organisaties die alles er aan doen om dingen geheim te houden, hebben ook heel veel te verbergen.
Binnen de Rooms-Katholieke Kerk is er in het verleden al een beerput opengegaan en zijn er verschrikkelijk veel voorbeelden van seksueel misbruik naar boven gekomen. De Moederkerk is in dat opzicht nog een stuk transparanter en men neigt zich anoniemer te voelen en dus ergere dingen te doen als je denkt dat er niemand meekijkt. Dat moet ook zo bij de Jehova Getuigen zijn. Ik vrees dus het ergste.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten