Arabieren demonstreren tegen Hezbollah

Geen categoriejun 10 2013, 14:11
De vijand.
Kijk eens, de Nederlandse media lijken zowaar kant te kiezen in de strijd tussen radicale moslims aan de ene kant, en radicale... moslims aan de andere:

In de nacht van zondag op maandag heeft de politie in de Egyptische hoofdstad Caïro een demonstratie van soennitische moslims voor de Libanese ambassade beëindigd. Volgens lokale media viel daarbij één gewonde. De demonstranten protesteerden tegen de deelname van de Libanese militante sjiitische beweging Hezbollah aan de oorlog in Syrië. Ook in de Arabische golfstaat Qatar waren er protesten tegen Hezbollah bij de ambassade van Libanon.

Het zal niemand hier verbazen, hoop ik, dat Hezbollah niet bepaald populair is onder soennieten. Op zich is dat natuurlijk mooi: Hezbollah bestaat uit Israël haters pur sang.
Jammer genoeg zie je die mensen echter wel demonstreren tegen Hezbollah, maar ik hoor ze niet over Hamas, Al Qaeda en de Moslimbroeders - alle soennietische organisaties. Als je niet beter wist zou je bijna denken dat dit niet zozeer een strijd is tussen seculieren en Hezbollah, maar tussen sjiieten en soennieten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten