'Briljante leider' Spekman eist kadaverdiscipline

Geen categorieapr 14 2012, 17:44
Heeft Hans Spekman ze wel helemaal op een rijtje? De nieuwe voorzitter van de PvdA dat er een erecode komt voor leden. Ja, dat leest u goed: voor mensen die lid zijn van de partij.
Nou is er al een gedragscode voor PvdA-politici. Je zou denken: dat moet genoeg zijn.
Niet als het aan de Kim Jong-Il van Nederland ligt (of moeten we nu zeggen: Kim Jong-Un?). Die vindt dat discipline afgedwongen moet worden. Leden die zich op een 'onacceptabele manier' gedragen moet je aanpakken. Misschien een paar werkkampen creëeren en ze er maar heen sturen; heropvoeden die hap.
De reden? Meneer vindt het niet netjes van Wim Kok dat hij een flinke bonus van PostNL mee naar huis neemt terwijl postbodes massaal hun baan verliezen.

'Veel PvdA'ers schamen zich dood. Ik ook.' Spekman zegt dat hij de mores in de partij wil veranderen. Er is al een erecode waaraan PvdA-politici zich moeten houden, maar Spekman wil een bredere aanpak voor leden. 'Dat kan via een code, maar hoeft niet.' Critici vrezen dat Spekman 'een inquisitiementaliteit' en 'kadaverdiscipline' invoert, schrijft het AD vandaag.

Ik vind dat ook not done. Het lijkt nergens op, zelfs.
Maar betekent dat automatisch dat Spekman dan maar een 'erecode' moet ontwikkelen voor leden? Wie denkt deze man eigenlijk dat 'ie is? Hij kan Kok publiekelijk tot de orde roepen, maar daar moet het bij blijven. De oud-premier is niet meer actief in de politiek. Hij kan dus doen en laten wat hij wil - gelukkig maar.
Spekman wil de PvdA duidelijk veranderen in een ouderwetse marxistische partij. De top bepaalt wat het voetvolk wel en niet mag doen... en vinden. Heeft iemand een andere mening, of gedraagt hij zich op een afwijkende manier, dan moet hij keihard worden afgestraft.
Het zorgwekkendste van dit alles is nog wel dat andere PvdA'ers het allemaal lijken te accepteren.
Overigens is dit voor rechts natuurlijk geweldig nieuws: hoe sterker de PvdA polariseert, hoe beter. De kiezer heeft de buik immers wel vol van socialisten met hun drammerij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten