Burgemeester Amsterdam moet vergunning Sint-intocht herzien

Geen categoriejul 03 2014, 11:29
Te triest voor woorden.
Het wordt steeds gekker in dit land. In de rechtszaak tegen Zwarte Piet heeft de rechter zojuist besloten dat de burgemeester van Amsterdam binnen zes weken opnieuw een besluit moet nemen of het toestaan van een vergunning voor de intocht van Sinterklaas wel voldoende is gegrond. Zoals Bert Brussen live berichtte op TPO:

Eisers winnen de zaak op grond van artikel 8 Rechten van de Mens. Burgemeester wordt veroordeeld tot betalen kosten rechtszaak. Het gaat hierbij om het herzien van de vergunning van de Sinterklaas-intocht van 2013 (dus de intocht van afgelopen jaar). Maar die uitspraak is uiteraard ook geldig voor 2014. Als de burgemeester tot de conclusie komt dat de vergunning voor de intocht van 2013 niet terecht was, wordt een vergunning van de intocht voor 2014 onmogelijk.

Het is een bijzonder interessant - en zorgwekkend - verhaal. Volgens de rechter heeft de burgemeester niet getoetst aan artikel 8 van het Europees Verdrag voor de Rechten voor de Mens (EVRM). Dat had wel gemoeten. De rechter gaat verder dat Zwarte Piet "een negatieve stereotypering" is voor zwarte mensen. Daarom moet de burgemeester opnieuw afwegen of die negatieve stereotypering zwaarder weegt dan de traditie van Sinterklaas, of andersom.
Hilarisch genoeg liet de rechter ook meteen even weten dat blanke Nederlanders zich niet vernederd kunnen voelen:

En op het punt dat eisers werden benadeeld in hun privéleven ging de rechter keihard Apartheid: de witte eisers hebben geen nadeel, maar de zwarte wel. Okee en nu? Van der Laan moet de vergunning, van 2013 dus, herzien. Hij krijgt de Zwarte Piet toegeschoven en moet beslissen wat zwaarder weegt: het algemeen belang of het gejank van 3 gekwetste negers. Want gekwetste blanken TELLEN NIET, volgens de rechter. Mwaha. En hup Eberhard. Kies voor demense, kies Piet.

Wat een rare, zwakke, en zorgwekkende uitspraak. Het slechte eraan is 1) dat er uberhaupt wordt getoetst aan het EVRM, 2. dat de rechter vervolgens vaststelt dat zwarte klagers recht hebben zich gekwetst te voelen op basis van artikel 8 EVMR, 3. dat blanke klagers zich blijkbaar niet gekwetst mogen voelen. Blijkbaar is omgekeerde discriminatie buitengewoon politiekcorrect.
Te belachelijk voor woorden. Sinterklaas en Zwarte Piet horen bij de Nederlandse cultuur. Er is niets beledigends aan ten opzichte van zwarte Nederlanders. De rechter had moeten zeggen dat de klagers maar eens goed naar zichzelf moeten kijken: wat is er mis met hun psyche dat ze zich zo vreselijk vernederd voelen door zo'n mooi, oud volksfeest? Waarom voelen ze zich persoonlijk aangevallen? Het probleem zit in henzelf, niet in de traditie.
Er moeten nu twee grote veranderingen komen:
1. De klagers moeten onmiddellijk worden doodgezwegen, zowel in de media als daarbuiten. Indien mensen dat lastig vinden moeten we ze publiekelijk keer op keer uitlachen. Clowns, dat zijn het.
2. Nederland moet zijn handtekening onder het EVRM meteen verwijderen. In naam van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens wordt de nationale soevereiniteit continu aangetast en nu worden schitterende tradities ook nog afgeschaft (of eigenlijk ter sprake gesteld, waardoor ze op termijn natuurlijk zullen verdwijnen ook als er geen algemeen verbod komt).  
Dat hoeven we absoluut niet te accepteren. Stap er maar uit, het liefst vandaag nog. Vervolgens mogen de Quinsy Nogwattessen van deze wereld roepen wat ze willen, maar zal dat soort geklaag totaal geen nut hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten