Sneijder: speelstijl ondergeschikt aan resultaat

Geen categoriejul 03 2014, 12:00
Helemaal mee eens.

Sneijder, die in de slotfase van de gewonnen achtste finale tegen Mexico de gelijkmaker binnenschoot, heeft dan ook maling aan wat de hele wereld van hem verwacht. 'Ik wil wereldkampioen worden.'

Ook legt hij uit dat hij feitelijk een pion is - één van de elf. Iedereen heeft zijn eigen taak en moet die naar behoren uitvoeren. Als dat betekent dat Sneijder weinig tot geen voorzetten geeft; het zij zo.

"Daarin ben ik net als die andere tien spelers één van de pionnen. Je moet discipline hebben om het op die manier uit te voeren. Ik kan wel bijdehand doen en uit mijn rol spelen, omdat iedereen dat verlangt. Maar daar help ik het team niet mee."

Het is niet bepaald Sneijderiaans om er zo mee om te gaan, maar die jongen wil gewoon écht wereldkampioen worden. Als dat betekent dat hij gebruikt wordt als waterdrager, prima. Als Oranje maar wint.
Op een toernooi is dat de juiste houding. Sneijder kan tijdens het kwalificatieproces mooi, aanvallend voetbal spelen - en Oranje dus ook - maar op het toernooi moet er gewonnen worden. Hoe maakt daarbij niet uit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten