China bespioneert eigen burgers in Nederland

Geen categorieapr 20 2012, 14:00
En wij doen er niets aan.
China kan doen wat het wil. Niemand die de communisten een strobreed in de weg legt. Dat zou immers alleen maar voor spanningen zorgen.
En dus krijg je dit soort verhalen:

China bespioneert in Nederland eigen burgers. Het gaat dan vooral om Oeigoeren, die in eigen land een minderheid vormen. Maar ook een groot aantal bedrijven dat zich bezighoudt met innovatieve technieken is doelwit van de spionage. De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) waarschuwt vandaag in haar jaarverslag dat Nederland een aantrekkelijk doelwit is voor spionage.

Met name Oeigoeren zijn het slachtoffer van Chinas geheime dienst. Blijkbaar worden zij onder druk gezet doordat familieleden in China geen zorg en onderwijs krijgen. Feitelijk worden ze dus geïsoleerd van de rest van de samenleving.
Tenzij de Oeigoeren in Nederland hun eigen volk verraden. 

De inlichtingendienst in China zelf perst achtergebleven familieleden af door ze medische zorg of scholing te onthouden. Op die manier zetten ze Oeigoeren in Nederland met de rug tegen de muur en dwingen ze hen te stoppen met hun 'verzet', of om te infiltreren en te spioneren binnen Oeigoerse organisaties in ons land. China slaagt er goed in die organisaties lam te leggen.

We lezen hier niet eens bijna genoeg over in Nederlandse kranten en op Nederlandse websites. Qua gedrag is China echt de nieuwe Sovjet Unie. Het lijkt me dus verstandig om haar in nauwlettend in de gaten te houden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten