"China en Rusland schuldig aan geweld Syrië"

Geen categoriejul 23 2012, 19:45
Wat een arrogantie van Susan Rice, de Amerikaanse ambassadrice bij de Verenigde Naties. China en Rusland zijn volgens haar niet alleen schuldig aan het Syrische geweld, omdat zij weigeren in te grijpen, maar zij weet die landen ook nog eens te vertellen dat zij in strijd met hun eigen belangen handelen. Zullen zij dat zelf niet beter weten?
Rice is een groot pleitbezorgster van de responsibility to protect doctrine waarover ik eerder vandaag schreef. Er zijn twee ironische overeenkomsten met het neoconservatieve buitenlandse beleid van de vorige president Bush waarop links Amerika zo'n kritiek had: 1) de idee dat de Verenigde Staten (of welk land dan ook) militair geweld mag inzetten om vrijheid en democratie te verspreiden en 2) het verdelen van de wereld in "goede" en "slechte" kampen. If you're not with us, you are against us. Als China en Rusland geen sancties op willen leggen, dan staan zij per definitie aan de kant van president Assad.
Lekker makkelijk. Maar zoals we de afgelopen zeventien (!) maanden hebben gezien, bereikt Amerika weinig met die houding.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten