Cruiseschepen mijden Amsterdam: 125.000 minder toeristen

Geen categorieaug 11 2019, 19:00
Gemeente Amsterdam, lijdend aan chronisch geldgebrek, maakt haar idealen waar en trekt 125.000 minder toeristen doordat cruiseschepen de stad steeds meer mijden. Knappe prestatie, zo'n miljoenenverlies!
In 2018 trok de stad nog 425.000 toeristen, nu zijn dat er nog 300.000. Dat is flink zuur voor de stad, want zeecruises zitten namelijk in de lift. Cruiseschepen hebben tegenwoordig een maximum aantal gasten van 6780!

"Reders springen in op het succes met meer aanleghavens en meer activiteiten aan boord, zoals musicals, ­lasergamen, karten of danslessen. Het jaarlijks groeicijfer van passagiers is gemiddeld 6,6 procent over de afgelopen decennia, van 7 miljoen in 2000 via 18,4 in 2010 naar 27,6 miljoen volgend jaar. Een kwart van die passagiers is Europeaan, maar verreweg de meeste passagiers zijn Amerikanen, gevolgd door Chinezen."

Je vraagt je haast af waarom zo'n toerist überhaupt nog van dat schip afkomt, tenzij die natuurlijk wel een keer klaar is met de kartbaan op het cruiseschip (doe eens normaal man!).
Amsterdam heeft natuurlijk een gloedhekel aan die drijvende attractieparken, want milieuvervuiling en zo. Daar staat echter wel tegenover dat de stad behoorlijke schulden heeft en zichzelf in de nesten werkt door deze financiële impuls vanwege idealen te weren.
Misschien is het een beter idee om te proberen de toeristenstroom geleidelijker te laten verlopen, in plaats van cruiseschepen op een paar centrale punten aan te laten meren. Ik snap namelijk heel goed dat men maatregelen neemt om de druk door toerisme tegen te willen gaan. Nu pest men toeristen namelijk weg met acht euro toeristenbelasting, die dus behoorlijk effect blijkt te hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten