CU/SGP wil voortaan verbod op ISIS-demonstraties

Geen categoriejul 08 2014, 19:00
Sympathisanten van ISIS gaan voortaan maar in hun eigen sop gaar koken ergens in een kelderbox.
Radicale moslims die ISIS aanhangen, geweld verheerlijken en haat zaaien zijn voor de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) geen enkel probleem. Onlangs liet hij zelfs nog een demonstratie toe van tientallen geradicaliseerde moslimjongeren op het Haagse Hobbemaplein. Bizar natuurlijk.
Gelukkig zijn er ook nog politici met enig gezond verstand in Den Haag. De lokale CU/SGP-fractie pikt het niet langer dat die radicale moslims een podium krijgen wanneer ze maar willen. Pieter Grinwis, de fractievoorzitter van die partij in Den Haag, wil de volgende keer een verbod zien op een ISIS-demonstratie. Citaat van Grinwis, via Omroep West:

"Onze centrale gedachte is dat we in een democratische rechtsstaat leven. Daarbij horen vrijheden, maar dat schept ook een verantwoordelijkheid. En deze mensen spugen op de democratie. Wij geven vrijheden aan mensen die de democratie om zeep willen helpen. Zo wordt onze vrijheid misbruikt om die vrijheid teniet te doen."

Dat zegt Grinwis goed. Deze gasten spugen inderdaad op onze Nederlandse democratische rechtsstaat. Het liefst zouden ze niet alleen een islamitisch kalifaat stichten in Irak en omgeving (wat ze inmiddels in Irak al hebben gedaan) en in andere landen daaromheen (inclusief Israël, want als ze ergens een hekel aan hebben, zijn het wel Joden), maar ook in het Westen. Ze zouden het liefst de hele Westerse wereld onderwerpen aan de islam.
Om die gasten nou een podium te geven in Haagse wijken waar veel moslimjongeren al gevoelig zijn voor radicalisering, is buitengewoon onverstandig. Bovendien is het strafbaar om geweld te verheerlijken en haat te zaaien. Het is dus heel simpel. Als Van Aartsen nog een beetje een goede burgemeester voor de stad van Vrede en Recht wil zijn, zorgt hij ervoor dat dit soort demonstraties nooit meer voorkomen op de Haagse straten. Hij kan het gewoon op het argument van de openbare orde gooien.
Dit soort radicale mafketels - want dat zijn het -, die hun steun uiten aan andere radicale moslims die hoofden afhakken, die er geld naartoe sturen en die voor de jihad in Irak zelfs andere moslims ronselen, verdienen geen plek in onze samenleving. Zij hebben niet het recht om te demonstreren wanneer ze maar willen. Behalve als ze natuurlijk zouden demonstreren tégen die jihadmafketels in Irak, maar dat zie ik nou niet zo snel gebeuren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten