EU gaat jihadstrijders 'aanpakken'

Geen categoriejul 08 2014, 18:00
Op internet
Er komt een Europese gecoördineerde actie tegen radicale Jihadisten. Dit maakt minister Opstelten (VVD) vanmiddag bekend. Afgesproken is om de radicalen gezamenlijk aan te pakken op ..., internet.
Nou, daar zullen de knulletjes van onder de indruk raken zeg!
Volgens Opstelten gaan Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Polen, Spanje, België en Denemarken samenwerken met grote providers zoals Google, om het afreizen van jonge islamieten naar Syrië, Irak en andere oorlogsgebieden waar ze 'hun broeders' menen te moeten verdedigen, tegen te gaan. Het is de bedoeling om sites uit de lucht te halen die oproepen tot de 'heilige oorlog'. Pfff, je kan net zo goed je vinger in de lucht steken op een windstille dag om te kijken waar de wind vandaan komt. Man, man, man wat een ge-wel-dig plan weer dit.
Verder wordt er een gezamenlijk informatiesysteem ingericht voor Syriëgangers en andere jihadisten. Daarmee kunnen de landen gegevens delen over extremisten. Zodra aan een grens of in een land een jihadist wordt geïdentificeerd, kan er actie worden ondernomen. Dat hoeft overigens niet direct aanhouding te betekenen. Nee, natuurlijk niet, stel je voor zeg!
Tenslotte moet er direct bij Europol een register komen. Daarin komt de informatie over alle in kaart gebrachte jihadgangers uit Europa. Op dit moment zijn dat er ongeveer 3000.
Ik weet niet hoe u hier tegenaan kijkt natuurlijk, maar deze maatregelen zijn nog niet eens de bekende druppel op een gloeiende plaat. De enige manier om dit soort fanatici met wortel en tak uit te roeien is een medogenloze aanpak, ook van de organisaties hier te lande die dit faciliteren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten