De NOS-bobo's zijn alweer in Obama-modus

Geen categoriejul 29 2012, 15:15
Niet alleen Joop.nl en Vrij Nederland hebben het vuur op Mitt Romney geopend, ook bij de door u gefinancierde Staatsomroep is Obama een megaheld en Romney een gevaarlijke gek.
Gisteren schreef mijn collega Nick al over het feit dat Vrij Nederland en het VARA-blog Joop.nl reeds vier maanden vóór de Amerikaanse presidentsverkiezingen al vol aan het spinnen zijn geslagen voor Barack Obama. Dit is uiteraard verbazingwekkend noch schokkend: de VARA is opgericht om aan het nieuws een linkse draai te geven, evenals Vrij Nederland.
Vele malen erger vind ik het echter dat ook de NOS meegaat in deze ellende. In tegenstelling tot eerdergenoemde praalwagens van links Nederland houdt de NOS ons voor dat het onafhankelijk en politiek-neutraal opereert. Op televisie gaat het nog niet echt vaak over de verkiezingen, maar op Twitter zijn de politiek verslaggevers en andere randfiguren alvast wat aan het voorsorteren. Het blijken stuk voor stuk Obama-fundamentalisten. Hieronder een verzameling van wat tweets die het sociale medium van de week 'sierden'.
Als eerste Eelco Bosch van Rosenthal, de Amerika-verslaggever van de NOS. Van hem zou je het meeste verwachten wat betreft politieke onafhankelijk, want zijn optredens liggen onder het grootste vergrootglas. Dat lijkt hem allemaal niet te kunnen deren en wijdt een tweet aan iedere komma die Romney verkeerd plaatst:
Op zich zorgvuldig, maar hij wie Bosch' timeline bekijkt ziet dat alleen Romney aan deze hoge standaard van precisie houdt. Obama's blunders wordt simpelweg aan voorbijgelopen.
Dan hebben we nog Lia van Bekhoven. Eigenlijk is zij NOS-verslaggever in Groot-Brittannië, een taak waarvan je denkt dat ze er dezer Olympische dagen haar handen vol aan zou hebben. Maar dit weerhoudt haar er in het geheel niet van eens even goed haar hart te luchten over Romney:
Een bericht dat overigens meteen geretweet door Charles Groenhuijsen, een vorige Amerika-correspondent van de Staatsomroep:
Geen losse flodder, zo blijkt, want de man die de legendarische verkiezingsstrijd Bush/Gore mocht verslaan laat in andere tweets nog veel meer blijken dat er sociaal-democratisch bloed door z'n hart pompt:
Yup, Charles Groenhuijsen, een bijzonder zwaar-bevooroordeelde voormalig staatsjournalist, heeft ons dus jarenlang subtiel of minder subtiel zijn linkse mening aan mogen smeren, terwijl u er nog voor betaalde ook. Fijn hoor.
En zo gaat het maar door: de ene na de andere NOS-journalist blijkt óf geen mening te hebben over Amerikaanse politiek, óf gewoon keihard pro-Obama te zijn. Dan hebben we het nog niet eens gehad over Obama-spinners VS-'specialisten' Willem Post en Maarten van Rossem die iedere dag plaats mogen nemen in de televisiestudio's.
Maak uw borst dus maar nat. Als op 12 september de Nederlandse verkiezingen achter de rug zijn, wordt in Hilversum de focus verlegd van het Binnenhof naar het Witte Huis. Dat wordt dus weer dagelijks Obama op televisie, en hij zal weer helemaal niks verkeerd kunnen doen. Bereid u maar vast voor.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten