De oppositie ruikt bloed

Geen categoriejan 26 2011, 16:12
GroenLinks-fractievoorzitter Jolandse Sap is boos. Heel boos. Ze vindt de manier waarop de regering invulling heeft gegeven aan de motie Peters-Pechtold schan-da-lig. In deze motie werd het kabinet verzocht een puur civiele trainingsmissie op te tuigen.
Blijkbaar vindt Sap dat de huidige plannen hier niet aan voldoen.
Het zal wel Yolande. Wat mij betreft laat jij nu je ware aard zien. GroenLinks was voor die missie, tot de neomarxistische achterban van zich deed horen - ze hadden de spandoeken waarmee ze zo dapper wapperden tijdens de oorlog in Viëtnam nog klaarliggen.
Als jij een beetje verantwoordelijk, eerlijk en betrouwbaar was geweest had je de achterban uitgelegd dat Nederland Afghanistan niet zomaar de rug kan toekeren. Dan zou je een echte leider zijn - je weet wel: iemand die leidt - in plaats van een volger die ook even kopman (pardon: kopvrouw) mag spelen.
Sap zegt dat Rutte "met zijn rug tegen de muur staat". Ja, dat klopt. In dit debat tenminste. En dat komt niet door de beoogde missie, maar door jouw slappe knieën.
GroenLinks heeft bewezen totaal ongeloofwaardig te zijn als mogelijke regeringspartner. Dank daarvoor - hoeven we ons in ieder geval geen zorgen te maken over Paars Plus na de volgende verkiezingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten