De PVV 'kan nog niet' democratiseren

Geen categorieokt 21 2013, 18:00
Vreemd.
Volgens veel aanhangers van de PVV heeft Geert Wilders volkomen gelijk als hij zijn poot stijf houdt en iedere vorm van partij-democratisering tegenhoudt. Zie bijvoorbeeld dit stuk van Joost.

a, dat hoort ook bij een ‘normale partij.’ Dat je er normaal, en openlijk, op kunt stemmen, in alle gemeenten. Maar dat is de grootst denkbare gok die Wilders kan nemen. De Centrumdemocraten van Janmaat ontploften na een enorme verkiezingsoverwinning bij de gemeenteraadsverkiezingen in 1994. In heel het land zaten ineens ego’s die de krant opzochten, en alle ruimte kregen om hun kritiek te spuien.  Het gevolg: afscheidingen, nog meer persoonlijk vuilspuiterijen enzovoort.

Dat verhaal kon de PVV jaren geleden ophangen, maar kan men moeilijk volhouden dat de partij of de kiezers er niet klaar voor zijn. De PVV bestaat nu acht jaar. In die tijd had het fundament van democratisering al lang gelegd kunnen en moeten worden. Dat dit niet gebeurd is, is een teken dat Wilders niet van plan is om die partij ooit democratischer en transparanter te maken. Niet omdat dit niet kan, maar omdat hij het niet wil
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten