De PVV ontdekt de politieke correctheid

Geen categoriejul 17 2011, 10:15
Of, beter gezegd: fatsoensnormen.
De Partij van Wilders heeft een medewerker op non-actief gesteld die vrouwen met een boerka als "tuig" bestempelde.
Sam van Rooy zag een stel boerka-dragende dames door een winkelcentrum in Scheveningen lopen. Dat vond hij zo frappant dat hij het gebeuren filmde. Het filmple zette hij vervolgens op YouTube.
Vervolgens linkte hij op zijn FaceBook-pagina naar het filmpje. In zijn bericht noemde hij de vrouwen "tuig".
Ook ik vind het bijzonder onprettig om vrouwen in boerka te zien, maar een boerka maakt ze geen "tuig" (zeker niet omdat veel van dit soort vrouwen door hun mannen dan wel vaders gedwongen worden zich publiekelijk te 'bedekken'). Sterker nog, deze vrouwen zo noemen is totaal onacceptabel, zéker voor een medewerker van een politieke partij. Die zou zich toch enigszins in de hand moeten kunnen houden, zou je denken.
Ik had niet verwacht dat de PVV het hiermee eens is. Gelukkig verraste de reactie van de partij me positief:

De PVV-leiding vindt dat Van Rooy te ver is gegaan. “We hebben de heer Van Rooy direct op non-actief gezet'', aldus de woordvoerster. “Dit filmpje gaat ons veel te ver. Het is jammer dat deze vrouwen boerka's dragen en we zien graag een boerkaverbod, maar deze vrouwen zijn geen tuig. We betreuren de gang van zaken zeer.''

Prima om te zien dat ook de PVV gelooft dat we zo niet met elkaar om dienen te gaan.
Overigens is de reactie van de PVV extra verstandig omdat deze partij het zich werkelijk niet kan veroorloven om dit soort wangedrag door de vingers te zien; Van Rooy overschrijdt de grens van het toelaatbare, en komt door het filmpje en zijn commentaar vooral over als een discriminerend mannetje, met een hekel aan buitenlanders (of in ieder geval: moslims), terwijl Wilders juist wil uitstralen dat hij een probleem heeft met de Islam, maar niet met individuele moslims als zodanig (of beter: in het algemeen). Dit soort zaken kunnen dan natuurlijk niet getolereerd worden, dat moge volstrekt duidelijk zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten