Defensie onmisbaar voor veiligheid.

Geen categoriejul 25 2014, 17:01
Het bezitten van een goed getraind en prima uitgerust defensie apparaat lijkt voor velen overbodig tot zelfs geld over de balk gooien. Helaas hebben deze mensen gelijk. Een landmacht,  marine en luchtmacht met de destructieve mogelijkheden en alle bijkomende vernietigingskracht willen bezitten tegen gigantische kosten en met voor veel landen het gevaar van staatsgrepen en coupes die militairen daar regelmatig plegen doen ieder woord dat het hebben van een defensieapparaat verdedigt te niet.
Waarom ons zelf nog langer voor de gek houden? Waarom nog miljarden uitgeven aan wapens en andere vernietigingskracht terwijl er zoveel honger, ziekte, enz. op aarde heerst? Waarom de verzorgingsstaat nog verder afbreken om miljarden aan oorlogstuig te kunnen aanschaffen? Het wordt tijd dat de mensen eens leren luisteren naar personen die deze leer verkondigen.  Zoveel wijsheid, warmte en liefde die eruit spreekt.
En minstens even zoveel lariekoek.
Geen defensie willen bezitten is in de wereld van nu een utopie! Nee, nou niet gelijk de tv aanzetten,  UTOPIE zeg ik,  geen Utopia! Let nou even op. In een wereld met als maar toenemende spanningen kan je het jezelf niet veroorloven geen defensie te hebben. Maar ook ingeval van binnenlandse onrust, denk aan terrorisme bestrijding, ingeval van rampen, burger bescherming, enz. is een defensie apparaat anno 2014 onmisbaar. Noodzakelijk kwaad? Natuurlijk. Niemand wil oorlog of conflict,  moord op grote schaal, genocide of ander inhumaan geweld. Maar wat doe je als het je aangedaan wordt en je kan je niet verdedigen omdat je als enige land besloot je defensie apparaat zover weg te bezuinigen dat je geen deuk meer in een pakje boter kan slaan? Leunen en hopen op ons omringende landen? Afhankelijk zijn van een EU leger in aanmaak? Hopen op de NAVO? VN? Marsmannetjes? Of bidden dat iets als ISIS ons 'te hulp' komt?
Hulp krijgen zal niet eens zo moeilijk zijn maar niets voor niets in de huidige tijd. Voorwaarden en kosten zullen hoog op lopen en omtrent de vorm van hulp en hoeveelheid zal er weinig inbreng mogelijk zijn. We zijn dan wel overgeleverd aan defensie apparaten van ander landen en instellingen om weer andere landen die aanvielen het land uit te krijgen. Nederland dus als strijd toneel. Kijkt u maar eens naar de vele andere brandhaarden in de wereld en zie hoe enorm de vernietiging daar is aan de frontlinies. Maar goed,  misschien een kleine prijs om te moeten betalen volgens de een? Maar mij lijkt dat het nooit zover moet komen. We zijn meer dan genoeg van ons zelfbeschikkingsrecht en soevereiniteit reeds kwijt. Dan ook nog het recht op zelfverdediging uit handen geven?
Zie nu met het neerhalen van MH17. Australië wil gelijk met een aantal militairen het rampgebied beveiligen en Nederland komt niet verder dan het sturen van ongewapende Marechaussee mensen. Ongewapend oorlogsgebied in sturen! Buiten het gevaar voor de mensen die gestuurd worden ook voor de achterblijvers een zeer beangstigende gedachte lijkt me. Je man, vrouw, zoon, dochter vader, moeder of familie lid van welke graad dan ook, vrienden en/of bekenden zullen zo ongewapend oorlogsgebied in gezonden worden! Duidelijk een taak die na een heel snel VN besluit binnen 24uur door een rapid defense force uitgevoerd moet kunnen worden. Zeker als het om Nederlandse belangen of burgers gaat. Er in en er uit, meenemen wat van ons is en weer wegwezen. Zeker niet eerst onderhandelen, de VN moet een dergelijk besluit gewoon vrijwel alla minuut kunnen nemen.
Of is de keuze de andere? Afhankelijk van de wereld, niet mekkeren en gewoon de rekening betalen als die komt? Niet mijn keuze, Nederland moet in staat zijn, ten alle tijde, om zichzelf te kunnen verdedigen tegen aanvallen op ons grondgebied of aanvallen gericht op Nederlandse burgers. Waar ook ter wereld.
Niet omdat het zo leuk is om te roepen maar helaas omdat het bittere noodzaak blijkt!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten