Obama wil 'sancties' tegen Rusland

Geen categoriejul 25 2014, 17:00
Joh!

De Amerikaanse president Barack Obama en premier Mark Rutte (VVD) zijn het erover eens dat er meer sancties moeten komen tegen Rusland. Het land blijft pro-Russische separatisten bewapenen in het oosten van Oekraïne. Rutte en Obama hebben opnieuw met elkaar gebeld en zeggen dat Rusland er sinds de fatale vlucht MH17 niets aan heeft gedaan om de situatie in Oost-Oekraïne te deëscaleren, staat in een verklaring van het Witte Huis.

Het is ongelooflijk dat er geen NAVO-troepen worden gestuurd om Oost-Oekraïne te ontzetten. Met sancties bereik je niets tegen dit Rusland. Poetin is hard op weg om de Sovjet Unie in ere te herstellen, hoewel op een nationalistische, oligarchische manier. Sancties maken niet eens bijna indruk op hem.
Amerika en de EU moeten de NAVO er gewoon bij halen en Poetin laten merken dat hij niet ongestraft zijn gang kan gaan in Oost-Europa. Aangezien hij helemaal geen trek heeft in WO III zal hij dan een stap terug doen. Zolang het Westen dat niet doet blijft hij stug doorgaan met zijn huidige beleid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten