Demonstranten willen ministerie van Defensie blokkeren

Geen categorieaug 18 2014, 12:45
Een groepje Israël-haters wil morgen de ingang van het ministerie van Defensie blokkeren.
Daar gaan we weer. Twee weken geleden wilden anti-Israël-demonstranten de ingang van de ambassade van Israël in Den Haag blokkeren. De illegale actie mislukte, dus gingen de demonstranten maar op de openbare weg zitten om zich vervolgens te laten arresteren door de politie. Meer dan honderd politie-agenten waren die dag op de been. Een dure grap.
Morgen wil een ánder groepje Israël-haters de ingang van het ministerie van Defensie blokkeren, zo werd min of meer afgesproken tijdens de Gaza-demonstratie in Utrecht gisteren:

"We gaan de wet breken. We gaan het ministerie of een weg blokkeren en daar niet vrijwillig weg. Wij zullen ons niet verzetten tegen de politie, maar laten ons indien nodig bewust arresteren," zo betoogden de demonstranten, die om 12.00 uur verzamelen op de Kalvermarkt.

De oproep om morgen naar Den Haag te togen kreeg veel bijval van de honderden joelende demonstranten. Ze vinden dat de ’Nederlandse collaboratie met Israëlische oorlogsmisdaden’ moet stoppen.

Hoewel, een ander groepje... Er is ongetwijfeld sprake van overlap met de groep die twee weken geleden de Israëlische ambassade probeerde te blokkeren (vandaar ook dat de aankondiging op Facebook wordt verspreid via de pagina voor het evenement van vorige keer). De aankondiging luidt als volgt:

Nederlandse bedrijven en het ministerie van Defensie werken nauw samen met het Israëlische bezettingsleger. Wij kunnen de Nederlandse medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden niet langer accepteren. Daarom roepen wij op tot een blokkade van het ministerie van Defensie op dinsdag 19 augustus om 12:00.

Het bloedbad dat lsraël in Gaza heeft aangericht was niet mogelijk geweest zonder de politieke, economische en militaire steun van Nederland en andere staten.

(...)

Het ministerie van Defensie verricht criminele werkzaamheden die onmisbaar zijn voor de Israëlische bezetting van Palestina. Wij gaan deze werkzaamheden zo lang mogelijk proberen stop te zetten door het ministerie te blokkeren.

(...)

De Nederlandse collaboratie met Israëlische oorlogsmisdaden moet nu stoppen! Sluit je aan, en laten we samen een einde brengen aan deze misdaden.

Dringende oproep aan iedereen om te helpen met verspreiden. De actie gaat alleen door als minstens 50 mensen meedoen. Doe je niet mee aan de blokkade, kom dan alsnog je steun betuigen. Er zal wederom een arrestantengroep zijn en juridische ondersteuning.

Als de demonstratie morgen doorgaat, moet de gemeente Den Haag weer veel politie inzetten om te voorkomen dat de tientallen betogers het ministerie bezetten door met z'n allen voor de deur te gaan zitten en/of liggen. Een massale politie-inzet kost bakken met belastinggeld, geld dat eigenlijk uit de zakken van de deelnemers van de blokkade zou moeten komen als je het mij vraagt. Want ook dit is, net als vorige keer, een illegale demonstratie zonder vergunning van de gemeente.
Wat mij betreft mag en moet de politie dit keer harder ingrijpen dan de vorige keer bij de Israëlische ambassade. Het is nu de tweede keer in twee weken tijd dat een groepje Israël-haters probeert de boel op stelten te zetten op de vierkante kilometer die politiek Den Haag is. Mijn advies aan de Haagse politie: sta gereed met knuppels en jaag de demonstranten stuk voor stuk weg. Het moest maar eens afgelopen zijn met deze ongein.
Demonstreren is hartstikke oké, maar doe dat dan vreedzaam met een paar vlaggen op het Plein of elders in de stad, zoals het hoort. Deze radicale Israël-haters willen gewoon worden afgevoerd door de politie. Misschien dat een dreigende knuppel in de nek deze figuren voldoende afschrikt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten