'HEMA wil af van Zwarte Piet'

Geen categorieaug 26 2014, 15:51
Holland op z'n smalst! Er is weer gedoe over Zwarte Piet, ditmaal door een mail van HEMA-directeur Rob Heesen.
Deze zou tegen een HEMA-klant gezegd hebben dat de winkelketen Zwarte Piet in de ban gedaan heeft. Op twitter ontstond direct een enorme verontwaardiging over die mail van Heesen. De winkelketen zou zich niet willen 'branden' aan een 'maatschappelijk gevoelig' onderwerp. De HEMA-directeur schrijft in de mail ook dat vrijwel geen enkele Zwarte Piet meer op de verpakking te zien zal zijn en dat zou worden betreurd, dat alle artikelen mét afbeelding van Zwarte Piet reeds zouden zijn ingekocht. Dit zegt het actiecomité Malle Piet dat het bericht in bezit heeft.
Het gezeur over Zwarte Piet is begonnen na bezwaren van mensen als Quincy Gario, die in de kindervriend een negerslaaf zagen, dienstbaar aan een blanke baas (de Sint). Dat vindt Quincy ongeoorloofd. Het leidde in de gemeente Amsterdam al tot allerlei commotie over aangepaste pietenkleuren en wat dies meer zij. En nu dit weer.
Als deze berichten kloppen is het je reinste quatsch natuurlijk. Het is natuurlijk beschamend dat een onschuldig kinderfeest op deze wijze gekaapt wordt door een kleine minderheid van 'racisme'-roepers.
Als een onschuldig kinderfeest op deze wijze onderwerp wordt van een landelijke boycot door laffe winkelketens, dan is ons land geen knip voor de neus meer waard. Ik zou zeggen: steunt allen de boycot-actie van Geenstijl: voorlopig geen HEMA-worst op het menu.
Wat een land.
Hier vindt u een overzicht van mijn columns en u kunt mij hier volgen op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten