Weer commotie over Zwarte Piet

Geen categorieaug 26 2014, 15:20
Laffe houding winkelketens
Grootwinkelbedrijven als Albert Heijn, Hema, Bart Smit en de Bijenkorf worstelen met zwarte piet, omdat ze geen onderdeel willen worden van het maatschappelijk debat. Wat een vreselijke laffe houding. Diezelfde grootwinkelbedrijven willen wel dat de Nederlandse bevolking haar producten koopt, maar kleur bekennen ho maar.
Op twitter is intussen beroering ontstaan over een mail van Hema directeur Rob Heesen aan een klant. Deze zou gezegd hebben dat de Hema Zwarte Piet in de ban gedaan heeft. PVV-kamerlid Martin Bosma verwoordde de gevoelens van veel Nederlanders vervolgens als volgt:

"Een volk dat voor zeurallochtonen zwicht, zal meer dan Zwarte Piet verliezen, dan dooft het licht".

Een verwijzing naar het bekende gedicht van H.R. van Randwijk. En zo is het natuurlijk ook. De voorbereidingen voor de belangrijke verkoopperiode zijn begonnen en zijn voor vele winkelketens reden aanpassingen te doen. Wat die wijzigingen zijn, houden zij echter voor zich. Ik heb hier geen goed woord voor over, maar het is wel tekenend voor de Nederlandse samenleving van tegenwoordig. Ik zou zeggen: boycotten die lafaards en doe straks je Sintinkopen maar lekker bij de bedrijven die zich niet laten leiden door de waan van de dag.
Waar een klein land groot in kan zijn...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten