Eindelijk zegt politiek iets zinnigs over wachtgeld

Geen categorieokt 19 2013, 12:45
Oud-politici moeten maar postbode worden als ze na een half jaar wachtgeld nog steeds geen baan op niveau kunnen vinden. Topidee.
Vanaf 2015 moeten u en ik binnen een half jaar een baan onder ons niveau accepteren als we in de WW belanden. Daar is niks mis mee, want dat zorgt ervoor dat we sneller weer aan de slag gaan en dat de kosten voor de WW sterk kunnen dalen. Werk is werk, of het nou een niveautje lager is of niet. Voor politici geldt dat niet. Zij mogen wachtgeld blijven vangen totdat ze een geschikte baan hebben gevonden.
Dat kan niet de bedoeling zijn. Dan krijg je namelijk politici als Peter Rehwinkel (PvdA) die denken dat ze na hun burgemeesterschap over de wereld kunnen reizen om vrijwilligerswerk te doen terwijl intussen de bankrekening wordt gevuld met belastinggeld. En dus doen VVD, SP, ChristenUnie en SGP een boekje open in het AD over hun nieuwe plannen met wachtgeld. Oók politici moeten na een half jaar een baan onder hun niveau accepteren, desnoods als postbezorger:

Het maakt SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf, tevens hoogleraar economie, helemaal niets uit. Hij wil gerust onder zijn niveau aan de slag, zegt hij nuchter. "Na het Kamerlidmaatschap zou ik nog liever postbode of taxichauffeur worden dan thuis op de bank blijven hangen."

Kijk, dat is de goede houding. Na al die PvdA-schandalen met wachtgeld is het fijn om een keer een ander geluid te horen van politici. Anders gaan we nog denken dat ze allemáál zo zijn. De vraag is natuurlijk of de PvdA het ermee eens is, want de vier partijen samen hebben geen meerderheid in de Tweede Kamer. De PvdA wilde niet reageren in het AD, maar stelde wel dat de partij "altijd openstaat voor discussie over de wachtgeldregeling en hoe we deze verder in lijn kunnen brengen met de WW".
Juist, ja. Van de PvdA hoeven we dus niks te verwachten als het gaat om het versoberen van wachtgeld voor politici. Wie had dat verwacht?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten