Erdo?an dreigt met ban YouTube en Facebook

Geen categoriemrt 07 2014, 16:00
Vrijheid.
Als het aan de Turkse premier Recep Tayyip Erdo?an ligt wordt Turkije binnenkort weer een beetje minder vrij:

Premier Erdogan van Turkije heeft gedreigd om Facebook en YouTube te verbieden in zijn land. Hij zegt dat de internetdiensten door zijn politieke tegenstanders worden misbruikt.

De reden dat hij die sites wil bannen? De afgelopen weken lekten allemaal autorecordings op van gesprekken die hij voerde met, o.a., zijn zoon Bilal en leden van zijn regering. Uit die gesprekken blijkt dat Erdo?an zich met het justitiële proces bemoeit én dat hij zijn zoon opdracht gaf om 30 miljoen euro in contanten te verstoppen vanwege het corruptieonderzoek. In het eerste geval heeft hij toegegeven dat de opnames echt zijn, in het tweede beweert hij dat ze nep zijn en in elkaar zijn gezet door de Gülen-beweging. Hij heeft nog geen enkel bewijs geleverd voor die stelling, maar dat weerhoudt hem er niet van om keer op keer dezelfde verdediging te gebruiken.
Vrij veel mainstream media in Turkije aarzelen om dat soort berichten over te nemen, maar helaas voor Erdogan worden ze toch razendsnel gedeeld met Turkse kiezers, dit met dank aan Facebook, YouTube en Twitter.
Geen wonder dus dat hij die sites graag wil platleggen.
Overigens heeft president Gül gereageerd door te zeggen dat er geen sprake is of kan zijn van een ban van YouTube dan wel Facebook, maar niemand neemt hem serieus. Als puntje bij paaltje komt doet hij namelijk altijd wat Erdo?an wil.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten