'Flexwerkers in problemen door nieuwe ontslagregels'

Geen categoriedec 09 2013, 17:00
Joh!

De nieuwe ontslagregels die voortkomen uit het sociaal akkoord, lijken averechts te gaan werken. Ruim een kwart van de ondernemers verwacht met de ingang van de regels flexwerkers korter voor hen te laten werken dan nu.

U zult het niet geloven, maar de maatregel die werkgevers dwingt om flexwerkers niet naar drie, maar na twee tijdelijke contracten vast in dienst te nemen pakt slecht uit voor de werknemer.

“‘Daar fietsen we zo omheen’, zeggen ze. ‘Na 23 maanden kom ik er zonder problemen vanaf en voor hem tien anderen.’”

Jammer genoeg is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. In de wet staat namelijk ook dat werkgevers flexwerkers na twee jaarcontracten al een vast contract moeten aanbieden. Volgens de vakbonden en de FNV zou dat leiden tot een betere 'bescherming' van dergelijke werknemers, maar in de praktijk is dat natuurlijk flauwekul. Veel flexwerkers verliezen hun baan dan gewoon na een jaar of twee omdat bedrijven het zich niet kunnen veroorloven om mensen in vaste dienst te nemen. 

Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat we geregeerd worden door mensen die dat niet zien aankomen? Zo onnozel kunnen ze toch niet werkelijk zijn?

 

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten