Gesink kan even geen pijn lijden

Geen categoriejul 15 2011, 11:33
Mentale weerbaarheid?
Mentale weerbaarheid is voor watjes! Échte mannen geven gewoon op als het even tegenzit.

"Robert kan momenteel niet de pijn verdragen die je nodig hebt om goed bergop te rijden", zei Van Houwelingen tegen de NOS. "Lichamelijk is hij beter dan een aantal dagen geleden, maar om bergop bij de beteren te horen moet je op alle vlakken af kunnen zien en pijn kunnen lijden. Dat is denk ik de reden waarom het momenteel niet gaat."

Wat een mazzel dat Van Houwelingen een paar dagen geleden nog duidelijk maakte dat Gesink mentaal bij-zon-der veerkrachtig was. Anders zou je daar toch echt aan gaan twijfelen.
Een tekenende uitspraak van Gesink zelf, gisteravond laat, na de etappe: "Op het moment dat de favorieten met elkaar aan het praten zijn en jij op volle kracht begint door te zakken, ja, dan voel je wel aan dat er iets niet helemaal goed gaat... Al met al was toen voor mij maximaal... en ja, toen eigenlijk gestopt met blijven proberen".
"Ben toen eigenlijk gestopt met blijven proberen". Tja.
Van Houwelingen zei nog dat Gesink zichzelf niet kon motiveren om pijn te lijden "voor de dertigste plaats". Dat is hem namelijk te min: hij wil voor het podium strijden en anders heeft het allemaal geen zin.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten